"Siispä veikkaan, että kullasta taistelevat lopulta Kärpät ja Tappara ja pronssipelissä lätkyttelevät HIFK ja TPS. En silti ihmettele, jos hommat eivät mene näin, sillä kyseessä on liukas peli ja niin kauan kuin isot miehet polvihousuissaan siellä touhottavat, ovat ratkaisut auki."

Kirjoitin tähän blogiin tuon aloituskappaleen maaliskuun viimeisenä päivänä. Kuten aika on näyttänytkin, niin näinhän siinä kävi eli alan kohta pröystäillä kaiken tietävänä jääkiekkoasiantuntijana. En silloin kylläkään jäänyt hirveästi miettimään enkä arvuuttelemaan mitalijärjestystä ja vaikka tiedämmekin, että HIFK vei pronssin, niin kirkkaammat mitalit ja se kuuluisa "Poika" ovat vielä jakamatta. Kärpät vei kolme ensimmäistä matsia jopa häkellyttävän helposti, mutta sitten alkoi Tapparan kiri ja tilanne on tänä aamuna 3-2 Kärppien hyväksi. Tänään pelataan Tampereella ja jos Tappara vie sen matsin, siirtyy lopullinen ratkaisu lauantaiksi, mutta se on siis varmaa, että tällä viikolla "Poika saunoo".

Lätkä ei kuitenkaan vielä siihen lopu, sillä viikon päästä alkaa Tanskassa tämän vuoden maailmanmestaruuden tavoittelu. Kisoihin osallistuu 16 joukkuetta jotka pelaavat ensin kahdessa lohkossa yksinkertaisen sarjan ja joista sitten kummastakin lohkosta neljä parasta pääsee loppupeleihin.

Suomen lohkossa pelaavat Suomen lisäksi Kanada, USA, Saksa, Norja, Latvia, Tanska ja Etelä-Korea. Tästä porukasta on siis päästävä eteenpäin. Etukäteen voidaan olla mitä tahansa mieltä ja vankka uskoni on, että Suomi jättää taakseen Norjan, Latvian, Tanskan ja Etelä-Korean. Kuten moni minut tunteva tietää, niin en ole ihan vakuuttunut Lauri Marjamäen kyvyistä johtaa maajoukkuetta ja jos Suomi pelaa yhtä typerästi ja tylsästi kuin viime vuonna, niin kahdeksan joukkoon pääseminen on suorastaan tiukilla. NHL ei ole mikään taivas, mutta sieltä tulee sellaisia pelimiehiä, joilla on kykyä ratkaista pelejä ja nyt kun sellaiset maalimiehet kuin Mikael Granlund, Teuvo Teräväinen ja Sebastian Aho ovat jo luvanneet tulla ja vielä jos saisimme maalintekijänä tunnetun Mikko Rantasen matkaan, niin hieman ehkä helpottaa ja paikka jatkoon on hyvinkin mahdollinen. Pelataan ne pelit kuitenkin ensin. Veikkaan siis, että Kanada, USA, Saksa ja Suomi menevät tästä lohkosta jatkoon.

Toisessa lohkossa pelaavat sitten Venäjä, Ruotsi, Tsekki, Sveitsi, Valko-Venäjä, Ranska, Itävalta ja Slovakia. Venäjä, Ruotsi ja Tsekki lienevät ihan varmoja jatkajia, mutta se viimeinen paikka on aika kiharaisen pelaamisen takana. Tässä kohtaa veikkaan sitä jatkopaikkaa Sveitsille.

Tässä kohtaa laitan neljän parhaan listalle sitten Venäjän, Kanadan, Suomen ja Ruotsin, mutta tätä täytyy tarkentaa sitten siinä kohtaa, kun tiedetään, ketkä ovat kahdeksan parasta, koska on mahdollista, että näistä huippumaista jotkut kohtaavat jo ns. kuolemanpelissä, jossa panoksena on kotimatka tai pelien jatkuminen.

Ensi viikolla siis punainen fanipaita vaihtuu valkoiseen ja silloin huudetaan suomalaisille.

suomi.jpg