Olimme viikonloppuna 100-vuotisjuhlilla. Ihan yksinkertaisesti se 100 vuotta koostui ystäväpariskunnastamme, joilla kummallakin sattui olemaan 50-vuotissynttärit nyt toukokuussa. Kyse on toisesta Thromos-pariskunnasta (Irmelin ja minun lisäksi) eli Minnasta ja Markusta. He ovat myös alkuperäisen Thromoksen perustajajäseniä eli siis silloin 20 vuotta sitten perustimme tuon laulu- ja silloin myös soittoporukan.

Tilaisuudessa oli paljon ohjelmaa ja se oli pääasiassa musiikkipitoista. Tämän toki arvasinkin, sillä olen niin monet kerrat ollut heidän juhlissaan ja tiedän, että niissä soitetaan ja lauletaan paljon. Kaikki Minnan sisarukset ovat hyvin musikaalisia ja jollakin hänen siskoistaan on diplomipianistipoika (toki siis ihan aikuinen mies tällä hetkellä), joka oli toki juhlissa mukana ja säestikin yhden yhteislaulun. 

Oli mukava olla bileissä, joissa yksi jos toinenkin paikalla ollut on hiljalleen minulle tutuksi tullut. Toki oli Markun ja minun työkavereita ja muita yhteisiä ystäviä. Oli myös hauska kohtaaminen, kun kaveri, josta Markku on usein minulle haastellut mukavia, tuli juttusille ja kertoi olevansa Simo Kokkolasta - sukunimi pääsi jo unohtumaan. Hetken juteltuamme löysimme sitten yhteisen tutun - minun OKL-aikaisen kämppiksen ja nykyisen Kokkolan kaupungin sivistysjohtajan, joka on tämän Simon esimies. 

Minna ja Markku ovat kotoisin Kainuusta ja niinpä yhteislauluna olikin Nälkämaan laulu, joka tuolla yli satapäisellä porukalla kajahti todella komeasti. 

Koska siis juhlapari on todellakin Thromoksen riveissä ollut ja on edelleenkin, niin tokihan Thromoskin esiintyi seillä. Minna ja Markku olivat toivoneet neljä biisiä, jotka sitten lauloimme ja ilmeisen hyvin, vaikka akustiikka oli vallan hankala. Oi naiseni, Kaipaava, Taivas vain tietää ja joku vanha irlantilainen laulu. Hyvä meininki ja ihmiset kyllä kuuntelivat hartaasti. Säestin illan aikana Minnaa yhden biisin verran ja samoin Pekka-ystäväämme ja kävin sitten nokkiksella vinguttamassa irkkumusaa. 

Erinomaisen mukavat juhlat - harmi, että he eivät täytä enää uudestaan viittäkymppiä ~ seuraaviin vastaaviin juhliin menee 10 vuotta.

thromosmm100.jpg