Tämänvuotinen äitienpäivä oli Irmelin ja minun elämässä ensimmäinen sellainen, mihin kummankaan oma äiti ei millään lailla vaikuttanut paitsi tietenkin muistoissamme. Minun äitini kuoli jo 13 vuotta sitten ja Irmelin äiti viime vuonna huhtikuussa, mutta vaikka Ilona olikin jo pois keskuudestamme viime toukokuussa, hänen hautajaisjärjestelynsä veivät juuri äitienpäivän tienoilla aikaa melkoisesti.

Olemme tehneet reilun viikon ajan ihan julmetusti pihahommia ja viimeiset isot työt tehtiin eilen illalla. Tänä aamuna päätimme olla tekemättä mitään eikä varsinaista tarvetta ollutkaan, koska haravointi- ja muut pihajätteet saatiin viedyksi perjantaina kaatikselle ja Ulkohuone kalusteineen saatiin kuntoon eilen.

Olimme jo kauan sitten luvanneet mennä Irmelin siskon pojan, Villen, kuoron äitienpäiväkonserttiin Helsinkiin ja sinne sitten suunnattiin puolen päivän jälkeen. Matkalla käytiin Ikeassa - Irmeli kaupassa ja minä parkkipaikalla. Sieltä sitten ajettiin Pukinmäen junapysäkille, mistä napattiin Irmelin sisko kyytiin ja sitten ajettiinkin konserttipaikalle. Minulla kesti hetken löytää parkkipaikka autolle, mutta hyvin ehdittiin konsertin alkuun.

Oli mukava ja leppoisa keikka. Kuoro, nimeltään LaValla, lauloi iloisesti ja pirteästi sekä tuttuja että tuntemattomia lauluja sekä a cappellana että pienen bändin säestyksellä. Ehdottoman hyvä keikka, joka kesti vajaan puolitoista tuntia väliaika mukaan lukien. Hauskana yllätyksenä tapasin Kapelli-orkesterin ajoilta yhden tutun nuoren miehen, jonka nimeä en muista, mutta kaverin kyllä muistan pasuunan soittajana. Hän asuu siellä Villen tienoilla ja on nykyään laulaja käyden säännöllisesti laulutunneilla. 

kuorossa.jpg

********

Kuorokeikalta pyyhällettiin sitten Kallioon syömään äitienpäiväpäivällinen. Kohteena  oli niin moneen kertaan käyty ja hyväksi havaittu Zorbas. Tarjoilijat hymyilivät iloisesti ja vielä leveämmin, kun muistivat minut kreikan taitoiseksi ja saivat haastella hetken aikaa kotikielellään.

Irmeli söi alkupalakseen tsatsikia ja pääruoaksi lammasta.

tsatsiki.jpgruoka3.jpg

Minä puolestani söin alkupalaksi leipää, jossa oli aika herkkupäälliset ja pääruuaksi kanasouvlakin. Ei voi valittaa.

ruoka1.jpgruoka4.jpg

Jos nyt jostain on vähän itkettävä, niin siitä, että jouduimme melkoisen kauan odottamaan alkuruokaa ja myös pääruoan odottelua oli ihan kohtuudella. Onneksi meillä ei ollut kiirettä ja niinpä saatoimme rauhassa istuskella ja nautiskella Zorbasin fiiliksestä. Se on huippupaikka oikeasti.

Jos nyt joku satunnainen tai vakiolukija innostuu, niin kerron, että Zorbas on Läntisellä Brahenkadulla Kallion tekojääradan ja pelikentän vieressä. Ihan vaan vihjeeksi, ei mitenkään maksettuna mainoksena.

zorba.jpg