Näistähän jo mainitsinkin. Viikonlopuksi tuli hyvä ilma ja esim. viime kevääseen verrattuna meillä on ollut ihan täysin erilainen meininki. Viime keväthän oli hyvin viileä ja niinpä pihahommat lähtivät verkalleen käyntiin, mutta nyt ilman lämpeneminen on alkanut vauhdittaa kevättä ja koko ajan on sellainen tunne, että kaikki kasvaa kovalla vauhdilla. Niinhän nuo kasvit tekevät ja luonto on koko ajan vihreämpää ja lintujen laulu kuuluu koko ajan kovempana. Nyt on todellakin täysi kevät.

Tilasin jokusen kuution hiekkaa ja sitähän sitten tuli melkoinen läjä tuohon pihaan. Tarkoituksena on levittää tätä kaikkiin pahimpiin sammalpaikkoihin. Hiekan lisäksi olen levitellyt sammalalueille kalkkia reippaasti - siitähän oli jo viime viikolla maininta ja sitten vielä typpilannoitetta, jonka pitäisi vauhdittaa nurmikon kasvua ja vähentää maan happamuutta. 

hiekka.jpghiekoitus.jpg

*********

Minä olin melkein koko lauantaipäivän kuoroleirillä ja niinpä Lauri kävi auttamassa Irmeliä ja katkoi kaksi isoa pensasta, joista tuli sitten melkoisesti roskaa. Loppuviikosta on sitten tarkoitus viedä koko sotku kaatikselle. Kuvassa näkyy vielä muovi tuossa Ulkohuoneen katolla, mutta uskoisin pahimpien lumimyrskyjen jo olevan takana, joten otin sen muovin eilen pois.

pihoitus.jpg

********

Nyt voisi ottaa joka päivä kuvia noista puiden oksista ja saada aina erilainen otos. Ensin oli silmuja, sitten pienet versot ja kohta siellä on jo lehdet. Vauhdilla nämä kasvavat ja kohta alkaa pihamme taas muistuttaa viidakkoa. Ei se mitään - puiden lehdet kuuluvat niin täysillä kesään.

silmut.jpg