Tässä on ollut eräänlaiset härkäviikot, kun parin viikon ajan olemme melkoisella aktiviteetilla laittaneet pihaa ja ulkotiloja kesäkuntoon. Sattuivat nämä ilmatkin sopivasti kesäistymään, niin onhan tuolla ulkona ollut mukava laitella paikkoja pakettiin.

Kun viimein perjantaina pääsimme viemään kaikki haravointi- ja karsintakasat jättärille, alkoi  Ulkohuoneen siivous. Ensimmäinen tehtävä oli tietenkin tyhjentää tila ja niinpä kannoimme pöydän ja tuolit ja grillin ja lattialaatat ja mitä siellä nyt olikaan puutarhan puolelle. Seuraavaksi tietenkin lakaisimme sekä betonilattian että Ulkohuoneen puulattian ja sitten otettiinkin painepesuri ja sen parvekepesuri esille. Irmeli vanhaan tapaan pesi koko lattian huolellisesti, jotta sitten hän voisi sen lauantaina öljytä.

DSC_0008.jpg

Vielä perjantai-iltana pesimme paineella lattialevyt, joiden paikka on siis betonin päällä. Jätimme ne yöksi kuivumaan ja aamulla ne sitten  olivatkin lämpimän yön jälkeen kunnossa. Irmeli öljysi puulattian ja äsken mainitut lattialevyt ja sittenpä Ulkohuone oli taas kuin uusi. 

Pesimme siis kaikki lattialevyt  ja myös pihahuonekalut ja Irmeli öljysi ne, joten kyllähän se pinta uusiutui ihan kunnolla. Kyllä ne talven jäljiltä melkoisen sotkuiset olivatkin, joten ilman muuta oli hyvä, että jaksoimme ne pestä.

DSC_0003.jpg

Grilli oli pestävä tietenkin hyvin. Koska grillissä on aina rasvan palamisen jätteitä, suihkutti Irmeli paisto- ja grillaustasoille sellaista tehokasta ainetta, jolla karstat helposti lähtevät ja sitten harjasimme ne teräsharjalla puhtaiksi. Itse grillin pöhötin painepesurilla ja kyllä se taas lopulta kiilsi kuin uutena eli ei vieläkään tarvitse mennä grillikauppaan.

DSC_0002.jpg

**********

Lopputulos on tietenkin aina hieno, kun kaikki edellisen vuoden ja talven sotkut on saatu pois alta. Ulkohuoneessa on mukava istuskella vallankin, jos keli sen sallii. Sadekaan ei haittaa, mutta kylmä ilma kylläkin. Nyt soisi näiden hyvien ilmojen pitävän pintansa vaikka koko kesän, mutta eihän sitä voi tietää. Täytyy vain toivoa, että ainakin parempi kesä olisi kuin viime ja toissa vuonna.

IMG_4885.jpg

Yksi isompi hinta tässä jouduttiin maksamaan. Koska tuota raadantaa ja tekemistä on ollut niin paljon, niin selkäni on koko ajan ollut kipeä ja lopulta se eilen jymähti niin, että meni rokulipäiväksi ainakin tämä maanantai, ehkä huominenkin. Let's see.