Lauluyhtyeemme Thromos on nyt juhlan äärellä. Emme kylläkään pidä hirveää kiirettä tällä juhlimisella, mutta maljojen kilistelyyn on joka tapauksessa syytä ihan tosissaan. Olemme nimittäin olleet olemassa jo kaksikymmentä vuotta. Thromos perustettiin vahingossa yhtä seurakunnan tilaisuutta varten keväällä 1998 ja muutamaa hetkeä ennen keikkaa piti keksiä nimi ja heitin vaan pokkana tuon kreikkalaisen sanan, joka tarkoittaa tietä ja bändi oli siinä.

Aloitimme ihan gospelilla ja sittemmin aloimme kehitellä kevyen musiikin jutuilla. Esiinnyimme silloin ja tällöin ja varmaan myös edistyimmekin. Ensimmäiset kymmenen vuotta olivat laulu- ja soittoyhtyeen aikaa, mutta sitten noin kymmenen vuotta sitten aloimme hiljalleen jättää soitinhommia pois ja vaihdoimme kokonaan a cappellan puolelle.

Kerron historiastamme enemmän sitten, kun sen aika on, sillä varsinaisen juhlakeikan teemme syksyllä. Jäimme harjoitustauolle tammikuussa, kun selvisi että 66,66% yhtyeemme miehistä on aika sidoksissa Heinähattu ja Vilttitossu-näytelmän kanssa. Kovin tiukille olisi tuo aika mennytkin, jos olisimme väkisin jatkaneet treenejä kaiken teatterihässäkän keskellä ja etenkin kun olimme ajatelleet pitää juhlakonserttimme jo keväällä.

Harjoitukset alkoivat nyt  heti, kun teatterikuvio oli saatu alta pois. Vanhat tutut laulut soivat hyvin ja uusienkin kimppuun päästiin, joten nyt sitten kohti syksyn juhlakeikkaa. Se, mitä siellä lauletaan, on vielä arvoitus, mutta kyllä tämä tästä valkenee samalla kun päivätkin tässä kirkastuvat.

thr.jpg