Nyt se on sitten toukokuu ja ensi kuussa on juhannus. Viimeinen koulukuukausi on alkamassa ja sään puolesta suhteellisen normaalisti. Katsoin nimittäin viimeksi kuluneiden neljän vuoden ajalta sääraportointiani eikä siellä yhtäkään todella lämmintä ja upeaa vappua ole ollut. 2016 oli kohtuullinen - poutainen ja aurinkoinenkin, mutta ei mikään turhan lämmin. 2014 melkoisen heikko ja 2015 ja 2017 poutaista, mutta viileää.

Minut on kastettu vappuna 1957 ja silloin on jonkun historiajutun mukaan Kivijärvellä ollut kylmä ja räntäsateinen ilma. Opiskeluajalta muistan ainakin yhden vapun, kun oli todella lämmintä ja silloin riekuttiin ulkosalla tosi pitkään eikä yön kirkkainakaan tunteina tarvinnut hurjasti palella. 

Tänään on surkea ilma. Yöllä on sadellut ihan kunnolla, taivas on synkästi pilvessä ja lämmintä on juuri nyt - puolenpäivän tienoilla - kerrassaan kahdeksan astetta. Sään ennustetaan hiljalleen tästä taas paranevan ja lämpenevän, mutta mitään huimaa äkkikesää ei vielä ainakaan ole näkyvissä. 

Eilen kävimme viettämässä railakasta vappua linturetkellä. Bongasimme suunnattoman määrän joutsenia, joiden muutto- ja soidinmenot ovat kovaa kyytilä käynnissä. Meteli oli melkoinen. Kuvassa kaukana takanamme näkyy joutsenia, mutta eihän niistä kännykällä saa kunnollisia kuvia. Sen verran kaukana nuo olivat.

bongarit.jpg

****

Kävimme myös ihan autoilemassa peräti Nummelassa, missä oli ainakin silloin niin hiljaista, että ei vaikuttanut mitenkään vappujuhlinnalta. Varmaan ihmiset olivat kodeissaan ja jossain syrjemmässä, kun mitään isoja juhlia ei varsinaisesti ollut järjestetty.

Valkovuokot kukkivat kovaa ja niitä ihailimme ja Irmeli poimi muutaman tuohon keittiön pöydälle kirkastamaan tätä päivää.

valkiovuokot.jpg

********

Iltapäivällä luvassa munkkeja - mahdollisesti.  Saa nähdä!!!!