Kesäpäivät seuraavat toisiaan ja vaikka olenkin lomalla, niin samanlaisia ne eivät silti keskenään ole. Aamu alkaa kuitenkin kutakuinkin aina samalla tavalla eli ihan ensimmäiseksi on värkättävä aamiainen ja luettava lehti. Minun tapauksessani lehti luetaan iPadilta, mutta ihan samanlaisen Hesarin irmeli lukee, mutta hänellä on se paperiversio.

Minä nousen useimmiten paljon aikaisemmin kuin Irmeli ja siksi teen jotain hiljaista työtä tai tekoa eli en pidä meteliä. Teen itselleni alkuaamiaisen ja katson telkkaria tai luen lehteä tai kirjaa. Kuuntelen kuulokkeilla musaa tai kirjoitan näitä juttujani. Kesäaamuisin tulee tehdyksi joitain näitä talon touhuja, kuten viime viikolla tuo orapihlajan leikkaus ja kaatopaikkakäynti. Iltapäivät menevät sitten vähän löysemmin ja illalla vielä saatamme tehdä jotain pihahommia. 

Eilen aamupäivällä Irmeli teki joitakin pihahommia ja minä hieman äänittelin. Tässä on enemmän tai vähemmän soitannollisia suunnitelmia ja siksi pystytin pikaisesti ministudion ja tein hieman taustatyötä. Eipä siinä juuri muuta tarvita kuin mikrofoni, pieni mikseri, etuaste ja äänityssofta ja kaikki käy. No, soittimia kyllä ~ kitara ja sampleri, jolla tein basson ja rummut.

soittop%C3%B6yt%C3%A4.jpg

Jossain kohtaa puolenpäivän jälkeen nälkä yllätti. Melkoisen lämpöisestä kelistä johtuen ei kuitenkaan ollut mikään raskaan aterian huika, vaan ihan sellainen kevyesti keskellä päivää-energiapuute. Siihen kohtaan sitten sopikin mainiosti  yksi keäspäivien parhaimpia kevytruokia eli kesäkeitto. Lapsena minä inhosin sydänjuuriani myöten moista velliä, mutta aikuisella iällä makuaisti on sen verran kehittynyt, että joka tapauksessa pystyn ihan hyvin syömään kyseistä sapuskaa, vaikka se ei herkkuruokalistallani kovin korkealle nousekaan. Irmeli sitä paitsi tekee erittäin hyvää soppaa.

kes%C3%A4keitto.jpg

******

Siinä sitten päätettiin lähteä jäätelökioskille ensimmäistä kertaa koko kesänä. Tai olemme me käyneet kioskilla, mutta emme yhtä aikaa. Nyt sitten mentiin ihan tötteröreissulle. Irmeli otti tervatötterön ja minä otin salmiakkivastaavan. Ei ollut ihan niin hyvää kuin oletin, joten terva pysyy edelleen suosikkinani. Ennen tätä reissua Irmeli kehotti minua ajamaan partani, mutta en suostunut. Koska jouduin keväällä näytelmää varten ajamaan koko karvanaaman siloiseksi ihan traumaattiseen tilaan saakka, oli minun nyt sitten pakko päästä käsittelemään tuota traumaa ja antaa parran kasvaa. Minusta siinä ei ole mitään vikaa - eihän????

partapekka.jpg

*******

Illalla siiten päätimme mennä uimaan. Irmeli ajatteli ensin mennä katsomaan, miten Essin ja Jussin puushow etenee. Siellä oli vielä pari päivää sitten kokonainen halkokasa - noin 10 kuutioita ellei enemmänkin klapeja pihassa ja niiden järjestäminen ulkorakennukseen on tietenkin melkoinen duuni. Essi olikin joutunut lähtemään muille asioille ja lopulta Irmeli otti kolme lasta autoon ja lähdimme sillä koostumuksella uimaan. Kohteeksi otettiin Karkkilan puolella sijaitseva Parsilanjärvi, jossa olemme käyneet lukuisia kertoja. Vesi oli taas lämmennyt ja pienen alkukärveistelyn jälkeen siinä oli tosi mukava köllötellä.

uima.jpg

*******

Uinnin jälkeen söimme vielä ja sitten ajattelimme katsoa elokuvaa. Elokuva kyllä kulki ihan hillittömän hienosti ja kokonaisuus kyllä selvisi minullekin mainiosti, mutta sattuneesta syystä johtuen tuli "pari" pientä katkoa.

uni.jpg

******

Näin sujahti yksi kokonainen kesäpäivä. Saapas nähdä, mitä muista kehittyy...