Tänään on sunnuntai. Viime elokuusta alkaen on pitänyt lähes joka sunnuntai orientoitua siihen, että heti maanantaiaamuna pitää rynnätä töihin ja olla virkeänä taas viikon juttuja varten. Nyt tässä on taas pitkä tauko, ennen kuin edes voi kuvitella moista ihmettä tapahtuvan ja niinpä on aika heittäytyä kesämeininkiin.

Minulla meni tämä viimeinen työviikko sikäli puihin, että loukkasin lonkkani maanantaina ja se kipeytyi niin, että jopa kevyt astuminen oli pahimmillaan kivuliasta. Se on edelleen aika vaikea, mutta nyt alkaa kuitenkin olla siinä kunnossa, että pystyn jossain määrin kävelemään rauhallisesti, joskaan en aio lähteä lenkille. Uimaan pystyn ja uskoisin tänään vielä käyväni veden äärellä, koska luvassa on edelleen sangen korkeita lämpötiloja eli vesi on lämmintä.

Olin minä perjantaina ja lauantaina töissä ja sain viimeiset kiristykset tehdyksi ja nyt tässä sitten siirrytään hiljalleen kesäkuvioihin. Huomenna auto menee tehopuhdistukseen, tiistaina minun pitää mennä Lipettiin nuohoojan kanssa, keskiviikkona täytynee pakkailla paria reissua varten, torstaina lähteä sinne reissuun, perjantaina tulla pois ja lauantaina lähteä uuteen reissuun. Siis melkoinen kiire on lähipäivinä. Tässä kuvassa myhäilen kuitenkin tämän lukuvuoden viimeisen ulkovalvonnan päätteeksi.

 v%C3%A4lkkis.jpg

**********

Perinteiseen tapaan meillä oli kevätkahvit, missä lyhyesti niputettiin kulunut lukuvuosi ja istuttiin hetki mukavissa merkeissä. Sattuneesta syystä minulle laulettiin aivan ihanasti ensin Nisse-polkka (syysä, että olen tehnyt tiettäväksi sen olevan ilmeisesti maailman kamalin laulu) ja sitten aivan ihana moniääninen sovitus Rauno Lehtisen Muuttuvat laulut-biisistä.

Sain myös lahjuksia. Koska kaikki tietävät suhteeni ja suhtautumiseni viireihin, sain sellaisen. Vihdin kunnan virallista viiriä ei kuitenkaan ollut löytynyt mistään ja niinpä koulun varastosta haettiin sellainen viiri, joka sattui löytymään. Syystä, jota en tiedä, meillä oli Tromsøn viiri ja minä sain sen. Sijoitin sen parhaaseen mahdolliseen paikkaan eli  kompostin päälle, mutta sen suhteen minulla on vielä suuri suunnitelma.

viiri.jpg

*******

Meidän porukkamme tasan tarkkaan tietää, mitä joukkuetta kannattaa kannattaa ja niinpä tämä lahja on täysin selkeä ja juuri oikeaan osunut.

hifki.jpg

**********

Eilen illalla olimme miesporukalla juhlistamassa kesäloman alkua Mikon mökillä. Eipä paremmin voisi loma alkaa ja työvuosi päättyä. Mahtavaa seuraa, huikea ilma, hyvää ruokaa, makea sauna ja lämmin vesi uskomattoman kauniissa paikassa.

saunaruoka.jpgv%C3%A4h%C3%A4vesi.jpg