9.6.2018

 

Viime syksynä olimme syyslomalla Malagassa, Espanjassa. Asuimme Irmelin serkun asunnossa, mikä olikin melkein ainoa hyvä juttu koko lomalla. Jostain syystä en pitänyt yhtään koko Espanjasta ja vaikka aina sanotaan, että vannomatta paras, niin olen melko vakuuttunut, että en enää koskaan mene siihen maahan. Olen jo niin vanha, että minun ei kannata tuhlata hyviä loma-aikoja sellaisiin paikkoihin, joihin en oikeasti halua mennä.

 

Niinpä sitten tuossa jo hyvissä ajoin päätin jälleen kerran lähteä Santorinille eli vanhassa vara parempi. Minun ei tarvitse siellä enää yhtään miettiä kohteita, koska olen nähnyt kaiken ja niinpä voin vakaasti ja rauhassa kulkea vähän tai paljon. Niinpä minulle jää aikaa ihan pelkästään olemiseen

 

Vietin pari päivää ennen tätä matkaa Kivijärvellä ja Jyväskylässä, joista reissuista sitten enemmän muissa tarinoissa. Tulin sieltä myöhään eilisillan ja viime yön aikana niin, että olin kotona vasta yhden maissa. Kun en ihan maailman tottunein ajaja ole, niin väsyin aika lailla, mutta toki olihan se rauhallista matkantekoa. Ei ollut juurikaan porukkaa autoilemassa.

 

Aamu kului pakatessa ja vähän kotihommissa ja siinä vähän ennen puolta päivää Irmeli lähti viemään minua. Lentokentällä kävin syömässä burgeripaikassa ja lopulta kone lähti matkaan aikataulussaan noin kolmen maissa lähtöportilta 29. Sain paikan ihan koneen perältä viimeisestä rivistä eli seat nb 36C. Hyvä paikka sikäli, että vessa on ihan vieressä ja huono paikka samasta syystä. Siinä mielessä myös hyvä juttu, että kun konetta alettiin tyhjentää, minä pääsin ulos ensimmäisenä. Laskeutuminen oli vallan hurja johtuen rajusta tuulesta. En muista ikinä Santorinille tulon olleen tuota luokkaa.

 

Lentokentältä päästiin hotellille pian ja vanha tuttu Hippocampus siellä odotti. Toula-rouva iloisesti hymyillen toivotti minut tervetulleeksi ja kun olin saanut avaimen huoneeseen numero 10, saatoin sanoa olevani perillä.

 

Kävin tapaamassa Alekosia ja sitten menin syömään Family tavernaan horiatikin. Ilta sujui lukiessa ja uutisia katsellessa, mutta sitten uni voittikin.

 

Mutta kyllä on mukavaa olla taas Santorinilla.