12.6.

 

Heräsinpä taas suhteellisen virkoisena seitsemän maissa. Koska aamiaiselle pääsee vasta kahdeksalta, kävin lukemaan hieman hitaasti etenevää kirjaani. Hitaasti siksi, että meinaan aina nukahtaa, kun alan lukea, mutta eipä tuo mitään. Luen sitä hitaasti, mutta varmasti.

 

Syömään menin lopulta puoli yhdeksältä ja hyvin hitaan kaavan mukaisesti kulutin lähes tunnin siinä muutaman leivän ja parin kahvikupin kanssa. Oli minulla kyllä padi mukana ja lueskelin uutisia samalla.

 

Meillä oli sovittu tapaaminen parin kaverin kanssa Akrotirin majakalla ja heti pian ruuan jälkeen, kun olin pakannut reissutarvikkeet, lähdin ajamaan kohti lounaisrantaa. Matkalla piti käydä ostamassa bensaa, mutta sekin reissu kävi näpsäkkäästi. Ajelin Exo Gonian mäen ylös ja sieltä kautta sitten pyyhälsi kohti majakkaniemeä. Pari kilsaa ennen majakkaa sain mönkijällä edenneet kaverit kiinni, mutta ajelin rauhassa ja he hoksasivat minut vasta majakan parkkiksella.

 

Majakalla ei ole varsinaisesti nähtävää muuten, kuin aivan huimaavat näköalat. Kapuilimme kalliolla ja otimme kuvia ja kun se paikka oli nähty, suuntasimme Akrotirin kaivauksille. Majakalta on sinne yllättävän pitkä matka, mutta ihan näpsäkkäästi se sujui, kun liikennettä ei kuitenkaan ollut kovin paljon. Akrotirissa kiersimme kaivausalueen ja otimme kuvia ihmetellen monen tuhannen vuoden takaisia asioita. 

 

Akrotirin jälkeen pyyhälsimme Profitis Iliaalle, missä ensin kävimme luostarin kirkkopihassa ja kirkossa ja sieltä sitten vielä menimme ihastelemaan näköalaa vuorelle. Tänään oli kirkasta ja lämmintä ja sieltä oli todella hyvät näkymät. Anafikin näkyi suhteellisen hyvin. Vuorelta köröttelimme sitten Pyrgosiin, missä kävimme syömässä ja sitten kaverit lähtivätkin Perissaan uimaan ja minä lähdin Kamariin.

 

Menin siitä saman tien uimaan ja sitten kahville. Istuin tämän jälkeen aika kauan partsilla lukemassa, kunnes uinti alkoi taas houkuttaa. Tällä kertaa ajoin Monolithokselle ja puljasin siellä hetken aikaa. Palattuani kävin suihkussa ja luin taas kirjaa ja juttelin naapurikämpän nuoren miehen kanssa. Osoittautui olevan kotoisin Karhulasta.

 

Illan päätteeksi kävin syömässä Alexis-tavernassa. Söin lihapullat ja tsatsikia. Tätä ihmeempää en sitten tässä tiistaina tehnytkään.