Minusta selfiet ovat idioottimaisen hauskoja ja itse asiassa typeriä. Siksi niitä tuleekin tässä tarinassa yksi jos toinenkin.

1) Suuntana Santorini

Lähdin matkaan 9. kesäkuuta ja luonnollisesti Helsinki-Vantaalta. Irmeli vei ja Kerttukin tavattiin matkalla. Aurinkoinen ja lämmin oli lähtöpäivä.

1.jpg

Tyypilliseen tapaan siellä lentokentällä sujuu aika melkoisen näppärästi käymällä katselemassa kiintoisia kohteita, kuten kellokauppaa. Kävin myös syömässä todellista mättöä eli burgerin. Koneeseen päästiin aikataulussa ja penkki 36C eli ihan takarivi ja käytäväpaikka oli minun. Siitä pääsi näppärästi vessaan ja helposti jaloittelemaan ilman, että häiritsi ketään.

2.jpg

***********

2) Hippocampus

Asuin neljännen kerran Hippocampuksessa. Valinnan toistumiseen on yksinkertaisia syitä: lähellä kaikkea, hyvä aamupala, ystävällisiä ihmisiä

3.jpg

***********

3) Piilokirkko

Perinteiseen tapaani lähdin ensimmäisenä aamuna tallustamaan Piilokirkolle. Meni helposti ja hyvä, kun menin, koska loppuviikon lonkkakivun kanssa en olisi sinne kavunnut.

4.jpg5.jpg6.jpg

********

Kapuaminen otti kuitenkin aika koville ja viivyin aika kauan siellä ylhäällä ihan omassa rauhassani. En edes soittanut kelloja, mutta Mikki Hiiren tein.

7.jpg8.jpg

***********

4) Skootterilla

Perinteiseen tapaan vuokrasin Alekosilta skootterin - ihan moottoripyöräkokoa eli 125 kuutiota. Kävin tarkistamassa lentokentältä saaren läpi Oiaan menevän tien ja onhan se siellä, joskin vielä hieman keskeneräinen. Helpottaa kuitenkin varmasti saaren läpi ajamista. 

Oiassa ihailin hetken ajan maisemia.

10.jpg

Yksi koko saaren komeimpia paikkoja on itärannikko. Ruma ja jyhkeä, mutta samalla upea. Pysähdyn aina hetkeksi katselemaan näitä näkymiä.

9.jpg11.jpg

***********

Lentokentän vieressä on Monolithoksen ranta, jossa tykkään käydä uimassa. Se on hienohiekkainen ja hyvin matala eli siis poikkeaa täysin muista Santorinin rannoista.

13.jpg

************

5) Piia-Riikka ja Anssi

Thromos-laulaja PiiRii ja hänen miehensä Anssi olivat yhtä aikaa Santorinilla minun kanssa. Käytimme yhden päivän ajelemassa, kaverit mönkkärillä ja minä skopalla, sellaisissa paikoissa, joihin porukat eivät yleensä tajua mennä, kun ovat lyhyen aikaa ja ensimmäisen kerran saarella. Kävimme Akrotirin majakalla, kaivauksilla, Profitis Iliaalla ja Pyrgoksessa. 

14.jpg15.jpg

*****

6) Lomani loppupäivät 

Loppulomani keskiviikosta lauantaihin sujui sillä tavalla mollivoittoisesti, että jo ennen matkaa kipeytynyt lonkkani vihoitteli turhan paljon. Minulla oli vielä keskiviikkona se skootteri ja kävin sillä ajelemassa, mutta sitten vein sen pois ja vietin loppuajan kevyesti jaloitellen ja uiden.

Kävin kuitenkin bussilla parikin kertaa Thirassa, mutta enpä juuri kovin kauan siellä viipyillyt väentungoksen ärsyttävyyden takia. Menin kuitenkin kaapelihissillä satamaan ja nousin ylös eli edes pientä ohjelmaa.

16.jpg17.jpg18.jpg19.jpg 

******

Viimeisenä iltana meni syömään hotellini vieressä olevaan kivaan Family Tavernaan. Ukot nappasivat minut kadulta sisätiloihin, missä kohtuullisen kokoinen porukka seurasi potkupallokilpailua Venäjältä. Paikan pomo "istutti" minut television ääreen ja toi sitten ruuan siihen ja sitten piti syödä ja katsoa peliä. Kai se oli hyvä peli, kun äijät olivat niin innoissaan. (Tuossa kuvassa "boss" juuri jännittää)

20.jpg

***********

Siinä matkani selfiesato - heh heh!