Kovin on nyt lämmintä. On jopa niin lämmintä, että tuolla ulkona ei jaksa ihan koko aikaa olla, vaan on pakko välillä tulla sisälle ihmettelemään ja jäähtymään. Vedenjuonti on nyt muistettava - Suomessa ei yleensä ole koskaan niin kuuma, että pitäisi ihan säännöllisesti juoda ja siksi se meinaa ainakin minulta unohtua aina ajoittain. (Niinpä säntäsinkin juuri tässä kohtaa juomaan pari lasillista vettä)

Kävin eilen aamulla stadissa hakemassa Kertun, koska hän oli lähdössä kaverinsa kanssa pyöräilemään Ahvenanmaalle. Meillä on pyöränkuljetuskoukku, joka kiinnitetään vetokoukkuun ja siinä menee polkupyörä näppärästi, kun vaan muistaa kunnolla kiinnittää. Kun pääsimme Vihtiin, tuli Essi meille ja tytöt yhdessä tekaisivat nopeasti sovituksen erääseen lauluun, jonka Kerttu ja hänen lauluyhtyeensä esittää parin viikon päästä häissä. Näppäräisesti tyttäret selvisivät hommasta.

esker.jpg

*********

Eilen oli tosi lämmintä iltapäivällä ja illalla ja samaa on nyt luvassa koko tulevaksi viikoksi. Olin iltapäivällä jonkin aikaa studiolla kuuntelemassa viimeisintä äänitystäni ja teimme siihen vielä pari muutosta ja  sitten se onkin valmis masterointia ja julkaisua varten. Spotify tulee olemaan julkaisupaikka, kuten edellisetkin biisit.

Paavo-Pekka tuli illan suussa ja meni pesemään mattojaan. Irmeli siivosi Ulkohuoneen ja minä puolestani menin uimaan Parsilanjärvelle. Onhan tämä Suomen kesä parhaimmillaan todella upeaa, kuten kuvasta näkyy. Vesi oli älyttömän lämmintä, mutta valitettavasti paikalla olleet kymmenvuotiaat käyttäytyivät huonosti (huusivat ja kiroilivat aivan sairaasti ja äiti istui rannassa kälättämässä kännykkään). Melkein heräsi opettajan omatunto, mutta annoin olla - ehkä ei pitäisi. Yleinen uimaranta on kaikkien viihtyvyyden kannalta sellainen paikka, missä pitäisi jonkinasteinen käyttäytyminen olla hallussa.

parsi.jpg

*******

Kävin yöllä lentokentällä viemässä kaverit sinne. He lähtivät Kreikkaan, Thassokselle, missä olemme kerran olleet, kun lapset olivat pieniä. Lähdimme täältä kolmen aikaan ja olihan rauhallista. Ihan pimeää ei ollut, mutta melkoisen hämärää kuitenkin. Moottoritiellä ei tainnut olla paria autoa enempää eikä Kehä III:lla juuri kummemmin. Palasin vanhaa Porintietä pitkin ja pysähdyin Espoon ja Vihdin rajan jälkeen Pyyslammen reunaan hetkeksi ihailemaan kauneutta. Nappasin yhden kuvan, mutta eihän se kuva kerro kuin osan siitä hienoudesta. Aurinko siellä hiljalleen alkoi killitellä.

pyys.jpg

*******

Irmeli oli noussut varhain ja keräili pihassamme kasvavasta kirsikkapuusta herkut pois ihan ahneiden lintujen nokkien edessä. Siitäs saitte, senkin rohmut, me syömme kirsikat.

kirs.jpg