Joka päivä täällä kotiympyröissäkin ja ympäristössä sattuu ja tapahtuu. Useimmiten ei tapahdu juuri mitään, mutta tässä iässä tuppaa sattumaan koko ajan johonkin kohtaan ~ polveen, selkään, lonkkaan, akillesjänteeseen. Ikä tuo omat juttunsa.

Eipä meillä kotonakaan ole juuri mitään ihmeellistä tapahtunut sen jälkeen, kun tultiin Kivijärveltä. Irmeli lähti töihin maanantaiaamuna ja minä olen treenannut kitaran kanssa ja tehnyt hieman pihatöitä sekä editoinut kuvia, kuten tuossa pari juttua aiemmin olikin nähtävillä.

Eilen illalla katsoessani jalkapalloa, Irmeli sanoi yhtäkkiä, että Facebookissa kerrotaan, että Vihdin kirkonkylällä on tulipalo eräässä rivitalossa. Tottahan tuo oli ja sen verran kova palo oli, että ylitti uutiskynnyksenkin sekä YLE1:n uutisissa että MTV:n vastaavissa. Emme halunneet suinkaan mennä häiriköimään sinne palo- ja pelastusyksiköiden eteen, vaikka tuo tulipalo olikin ihan lähellä. Pääasia, ettei henkilövahinkoja tullut, ellei nyt joitain savujuttuja päässyt tulemaan, mutta mitään pahoja palovammoja ja sellaista ei uutisoinnin perusteella päässyt tulemaan. Kaksi asuntoa kuitenkin ilmeisesti meni täysin korjauskuntoon, jos nyt edes niitä saadaan kuntoon ja kattorakenteita jutuivat palomiehet sammuttelemaan ihan myöhään yöhön saakka. Tulipalon syytä ei ole kerrottu ainakaan vielä tai siis en ole nähnyt.

Henkisestihän tuo on tosi kova paikka. Siellä menee niin paljon omaisuutta ja vaikka vakuutukset korvaavatkin paljon, niin tunnearvoiset esineet ja esimerkiksi valokuvat ovat historiaa. Raju tapaus.

tulip.jpg

**********

Tuo tulipalopaikka oli tosiaan hyvin lähellä kirkonkylän kouluja ja siinähän on myös uuden Vihdin Campuksen rakennustyömaa. Alueella on nyt kolme isoa rakennusta. Joku työvälinehalli, pelihalli ja tuo mainitsemani uusi koulu.

Tässä liikuntahallin paalutusta ja pohjahommaa eli ihan alussahan tuo vielä on.

liikuntahalli.jpg 

Varsinainen koulurakennus on jo ihan sen kokoinen kuin mitä se lopulta tulee olemaan ja uskoakseni on säästynyt pahimmilta sateilta ja jospa se ei sitten heti valmistuessaan olisi kosteusvaurioita saanut.

koulu.jpg

*********

Se, mikä pistää vihaksi ovat nykyään joidenkin ruokatarvikkeiden pakkaukset. Riisiä sai vielä viime vuonna pahvilaatikossa, jossa oli kätevä kaatonokka. Helkkarin kaatonokka ~ puolet riiseistä meni nokan ohi ja levisi sinne ja tänne. Nykyään sekä riisit että makaroni pakataan muovipusseihin ja ei kai siinä mitään, mutta ne pussit ovat kerrassaan surkeita. Niitä ei ensinnäkään saa auki kovin helposti ja sitten, kun ne viimein - useimmiten saksilla - saa auki, alkavat ne repeillä miten sattuu ja kun kaataa vaikkapa riisiä mitta-astiaan, niin sitä riisiä on kaikkialla muualla paitsi astiassa. Ihan sama makaronin kanssa - levällään pitkin pöytää ja lattiaa ne ovat ja mittakupissa on korkeintaan kaksi. Siinä olisi tuotekehittelylle työtä. Paperipussi, haloo!!!

makar.jpg

*********

Kesä-heinäkuun vaihteen sateet ovat piristäneet luontoa ja esimerkiksi meidän nurmikko on a) kasvanut ja b) muuttanut väriään keltaisesta vihreään ja sehän on mukavaa. Hieman oli pelkoa siitä, että piha kuivuu ihan pilalle ja toisaalta minun nurmikonparannustyöni oli kärsimässä, kun mikään ei kasvanut. Nyt kuitenkin ensimmäiset hiekkakerrokset ovat uponneet maaperään ja kylvän kohta lisää hiekkaa maahan.

puut1.jpgpuut2.jpg

*********

Vielä lisään päivän vihannekset.

puut3.jpg