Onhan tässä jo moneen kertaan todettu, että on niin kesä. Aurinko paistaa kuumasti ja lämpötilat ovat aivan huikeita. Tämä ei enää ole edes uutinen, vaan todetaan, että on lämmintä/kuumaa.

Kaikissa nykypäivän autoissa on käytännöllisesti katsoen ilmastointi. Toista oli ennen. Meidän ensimmäinen ilmastoitu auto hankittiin joskus 2000-luvun alussa. Se oli Almera ja siinä oli vielä manuaalinen puhalluksen ja lämmön ja viilennyksen säätö. Ilmastointi on saavutettu etu eikä siitä enää halua luopua kuten ei vakionopeuden säädöstäkään. Muusta ei niin väliksi.

Ennen näitä jäähdytettäviä autoja ajeltiin ikkunat auki ~ enemmän tai vähemmän. Kun kuski avasi ikkunan ihan alas asti, hän reteesti työnsi kyynärpäänsä nojaamaan ikkuna-aukkoon ja sitten sanottiin, että "luu on ulkona". Pitihän sitä tässä yhtenä päivänä kokeilla.

luuulkoma.jpg

*********

Nyt on kyllä nautittu tästä lämmöstä ja etenkin lämpimistä järvistä. Olemme joka ilta ajaneet jonnekin, koska tämä meidän oma järvemme on aika altis sinilevälle ja tuossa kymmenen kilometrin päässä on varmasti levättömiä vesiä. Meillä ei ole ollut lämpömittaria mukana, mutta kyllähän tuo reippaasti yli kaksikymmentäasteista on tuo vesi ja sikäli harvinaista Suomen oloissa, että siellä vedessä kyllä viihtyy toisenkin hetken eikä ole mitään kiirettä rannalle hytisemään.

parsila.jpg

*******

Eilen oli Nummelassa yksi pieni musiikkihetki eräässä lounasravintolassa ja halusin mennä kuuntelemaan sitä, koska ystäväni Aino-Maria, Juha ja Martti soittivat siellä. Irmeli oli töissä autolla ja vaikka hän olisi antanut minulle auton aamulla, niin en halunnut ajella edestakaisin ja niinpä hyppäsin mopon selkään ja hurruutin Nummelaan. Siinä se liikkuu kipurajalla, viitsiikö vanha mies rytyyttää pikku vehkeellä tuota yli kymmenen kilometrin matkaa, mutta eihän siinä pitkään mennyt. Hieman yli 15 minuuttia ~ luulisin. Musahetki oli oikein onnistunut ja ruokakin ihan hyvää. Ajelin vanhaa Vihdin ja Nummelan välistä tietä ja kyllähän siellä mukava on pörryytellä vallankin kun ei ole mikään kiire. Hienoja maisemia.

mopomies.jpg

*********

Mutta vielä palatakseni näihin lämpötiloihin. Irmeli kertoi eilen tai toissapäivänä, että auton mittari oli jossain parkkipaikalla näyttänyt 37 astetta. Niin kuuma ei varmaankaan ole ollut, mutta yhtenä iltana nappasin kuvan auton mittaristosta ja kolmeakymmentä se siinä näytti. Niinpä tuo kaapista löytämäni paita onkin ollut vallan sopiva tässä viime päivinä.

helle.jpg

kuuma.jpg