Nuuksio on meille kovin tuttu paikka monilta osin ja täällä Etelä-Suomessa lienee tosi paljon ihmisiä, jotka retkeilevät siellä hyvin paljon. Aina, kun olemme olleet joka Salmin ulkoilualueella tai jossain Nuuksionkin puolella olemme nähneet runsaasti ihmisiä lenkillä tai kävelemässä tai uimassa tai kuvaamassa tai jopa leiriytyneenä. 

Tänään menimme kuitenkin ihan uuteen paikkaan, joka on kyllä ihan lähellä Nuuksion ja Salmin alueita ja ulkoisestikin hyvin vastaava. Kyse on Vaakkoin ulkoilualueesta, jonne pääsee helposti vanhalta Porintieltä kuta kuinkin Espoon ja Vihdin rajan tienoilta. Espoon puolella se taitaa olla. Alue on saanut nimensä kaiketi siellä sijaitsevan Vaakkoi-järven mukaan. En minä sitä tiedä, mutta loogiseltahan tuo kuulostaa.

Meillä ei ollut mitään karttaa ja lähdimme parkkipaikalta vaan kävelemään polkua pitkin metsään. Jonkin aikaa kuljettuamme tulimme korkealle mäelle, josta avautui upea näkymä alas järvelle, joka sitten myöhemmin karttaa katsoessamme osoittautui olevan nimeltään Väärä-Musta. 

retki1.jpg

*****

Halusimme mennä tuonne toiselle puolelle aurinkoiselle rinteelle ja niinpä kiersimme saaren. Tuosta kohtaa, mistä otin kuvan ei oikein olisi päässytkään ~ sen verran jyrkkä ja kallioinen tuo rinne tuossa alempana oli.

Seurasimme hieman leveämpää polkua ja lopulta löysimme tuon Väärä-Mustan toiselle puolelle, mistä hetken kuluttua löysimme sitten mukavan istumapaikan eväiden syöntiä varten. Aurinko paistoi lämpimästi ja vaikka tuuli oli melkoinen, niin metsä suojasi hyvin ja meillä oli oikeasti tosi lämmin ja mukava olo.

retki3.jpg

Eväänä meillä oli kahvia, leipää, tomaattia ja melonin paloja. On se jännää, miten erinomaisen hyvältä tuollaiset pikkueväät maistuvat metsän keskellä.

retki2.jpg

 *******

Metsässä oli tosi hiljaista. Liikenteen äänet eivät enää kuuluneet tuonne järvelle saakka eikä yhtään linnun piipitystäkään kuultu. Oli todella luonnollinen olo. Uskoakseni tuolla alueella ei liikuta niin paljon kuin Nuuksiossa ja siksi se oli todellakin niin tavattoman luonnontilainen kuin vain olla voi.

retki4.jpg

*********

Tänään kaikki ulkoiset olosuhteet olivat juurikin paikoillaan retkeä ajatellen. Upea auringonpaiste, sopivan lämmin, uusi kiva paikka, hyvä seura, hyvät eväät. Mikäpäs sen mukavampaa.