Meillä on vuosien varrella ollut hyvinkin tavallisena viikonloppu- ja loma-ajanvietteenä käydä Salmin ulkoilualueella nauttimassa luonnosta ja tekemässä päivälenkkiä. Salmihan rajoittuu Nuuksioon ja kun tarpeeksi kulkee, niin täysin sujuvasti on Nuuksiossa eikä edes huomaa vaihtaneensa paikkaa. Reitit on hyvin merkitty ja vaihtelevassa maastossa saa hien päälle vaikka olisi vähän viileämpi päivä.

Kesän kuumuus oli kyllä erikoisen raju tänä vuonna ja siksipä emme käyneet koko kesänä kävelemässä siellä. Olisi toki voinut mennä uimaan joko Vähä-Parikkaalle tai Iso-Parikkaalle, mutta ei nyt sitten kuitenkaan menty.

Eilen sitten päätimme aamulla mennä kävelylle ja perinteiseen tapaamme ajoimme niin pitkälle kuin pääsee eli Paratiisiin. Sieltä pääsee sitten kätevästi hyvää reittiä pitkin Vähä-Parikkaalle, jonne tulee matkaa vajaa kolme kilometriä. 

weekend1.jpg

Etenimme suhteellisen hitaasti ~ minnekäs nyt niin erikoisesti kiire olisi ollut. Yritimme nähdä reitin varrella ja vähän kauempanakin mojovaa sienisaalista, mutta eipä löytynyt. Irmelin haaveena oli saada kantarelleja, mutta heikolle jäi. Haperoita kyllä löytyi.

Ilma oli suhteellisen lämmin, mutta tuuli jonkin verran eikä sellaista mielihalua syntynyt, että olisi voinut pulahtaa järveen. Taitaa kotimaan vesissä olla uintiaika nyt finaalissa.

weekend6.jpg

Pysähdyimme hetkeksi Vähä-Parikkaan retkipaikalle, missä Irmeli haasteli hetken aikaa kahden nuoren ranskalaisneidon kanssa ihan ranskan kielellä. Paluumatkaamme autolle siivitti hiljalleen alkamassa ollut sade ja niin sanottuun kreivin aikaan pääsimme sitten liikkeelle, sillä hieman rankempi sateen poikanen alkoi juuri kun starttasimme.