Koko viikonloppu sujui pitkälti äänityshommissa, kuten tuossa aiemmin jo kirjoittelinkin, mutta eihän se siihen loppunut. Viikonlopun hommanahan oli tehdä taustoja biisille, jonka nimi on "Minä". En siitä sen sen enempää vielä, mutta kyseessä on kertomus kiusatun lapsen tiestä läpi harmaan kiven ja lopulta tähän päivään. Biisin nimi kertonee suhteellisen selvästi, mistä se aihe on tähän biisiin napattu.

Minä-biisin taustat toteutin lähes kokonaan itse. Siellä ei ole rumpuja, vaan rytmitys tulee percussiotyyppisillä soittimilla ja nekin tein Garage Bandilla. Biisin kokonaisuuden kannalta ei ollut väliksi, vaikka taustarytmi on koneellinen, koska pääpointti on lopulta laululla ja taustalauluilla. Kuten tuossa aiemmin kerroin, on Minä-biisillä aika paljon oikeitakin soittimia ja ennen kaikkea laulajia ja viulistiosuus. 

Tänään kuitenkin siirryin kokonaan toisenlaiseen menoon. Uusin biisi on nimeltään "Unohda" ja se on vielä pahasti vaiheessa. Tähän halusin oikean rumpukompin, vaikka sainkin aikaiseksi ihan asiallisen jytkeen Garage Bandilla. Tämän tyyppisen rytmimusiikin ensimmäinen duuni on väkertää rytmikuviot ja kun satun tuntemaan hyvän rumpalin, niin siirryimme sanoista tekoihin. Viime vuonna kouluumme tuli töihin lähes koko ikänsä rumpuja soittanut Kimmo ja kun esitin hänelle tämän kappaleen ja kysyessäni häntä soittohommmiin, oli hän heti valmis.

kimmo.jpg

Viime vuonna koulussa pidimme yhdessä bändikerhoa ja sitten muutamaan otteeseen soitimme hieman ihan ex tempore ja homma sujui hyvin. Kimmolla on bändi, Kaveri Special, joka soittaa etnistä rytmimusaa ja sen levytyksiä kuultuani olen ollut varsin vakuuttunut hänen taidoistaan. 

Ihan oikeassahan minä olin. Pari kokeilua ja sitten aloitimme nauhoitukset. Kolme kunnollista otosta ja se oli siinä.

studioblogi2.jpg

*****

"Unohda" on hyvin svengaava shuffle-biisi ja alkutahdeista voisi heti päätellä, että kyseessä on hauska tarina. No, ei ole. Kirjoitin sanat jo hyvinkin pari-kolme vuotta sitten, mutta etsin säveliä ja sointuja tosi kauan, kunnes joskus viime vuonna aloin olla tyytyväinen. Saatte sitten joskus kuulla.

Haluamani rytmi on rumpalille vaikea. Bassorumpu ja virveli etenevät vuorotahtiin, mutta oikea käsi tekee shuffle-komppia koko ajan ja niinpä esim. itse en olisi kyennyt millään pitämään tempoa ja kuvioita kasassa puhumattakaan riffeistä. 

Seuraavaksi tarvitsen basistin, mutta eipä hänenkään metsästyksensä ole mitenkään hankalaa. Jos Markku vaan ehtii, niin eiköhän tässä saada bassotkin pakettiin ja biisi sitten jonain päivänä hyvään kuosiin. Eipä tässä kuitenkaan kannata hätäillä. Ei ole eläkeukon leipä ihan näistä biiseistä kiinni, mutta mukavaa hommaa tämä on.

studioblogi1.jpg