Jäin viikko sitten eläkkeelle. Ihan oikein vanhuuseläkkeelle ryhdyin. Aiemmin kesällä olin ollut puheissa ammattiyhdistyshommista tutun opettajan kanssa ja aiheena oli 16 viikkotunnin työ resurssiopettajana pienellä koululla Haimoossa, joka on yksi Vihdin kylistä.

Siinä kävi sitten niin, että sitä minulle tarjottiin ja päätin ottaa sen vastaan ja nyt siis olen reusrssiopettaja. On ihan mukava mennä tavallaan uuteen työhön ja etenkin uuteen paikkaan.

hai1.jpg

********

Verrattuna vanhaan toimenkuvaani, on tämä homma kyllä melko toisenlainen. Siis minä opetan ihan niin kuin aina ennenkin, mutta ensinnäkään en ole pääosin koko luokan kanssa, vaan menen sinne missä tarvitaan jonkinlaista apua, mikä useimmiten on matematiikan, äidinkielen tai enkun opiskeluun liittyvä. Työnkuva muotoutuu hiljalleen, mutta tämä on lähtökohtana.

hai3.jpg 

******

On hassua mennä kouluun, missä minua ei tunneta. 36 vuotta tässä kirkolla on tehnyt minusta kohtuullisen tutun naaman näissä ympyröissä, mutta tuolla Haimoossa olen ihan outo ilmestys. Myös sellainen juttu, että koulussa on alle 100 oppilasta on kokonaan uusi juttu. Itse asiassa en ole ikinä ollut näin pienessä opinahjossa edes oppilaana saati sitten opettajana. Pappilanpellolla oli kutakuinkin 450 oppilasta viime keväänä ja aloittaessani Vihdissä vuonna 1982, meitä oli tässä kirkonkylän koululla noin 150. Eihän tässä pitkään mene, kun niin opettajata ja oppilaat alkavat tuntea minut ja iloiset käytävähuudahdukset kuuluvat ympäriinsä: "Moikka Sakke!!!!"

hai2.jpg