Aika lentää ja suhistaa. Viikonloppu menee hetkessä, jos kohta menevät viikotkin, kun on päässyt työrytmiin ja kunhan vakioharrastukset alkavat olla täydessä menossa, niin ennen kuin kunnolla huomaakaan, niin olemme joulussa. Näin on käynyt joka syksy ja näin käy nytkin ~ uskokaapa huviksenne.

Tämän viikonlopun ohjelmana on ollut musiikin tekeminen. Olen valmistellut uutta biisiä ja tehnyt sovitukset kuorolle, viululle ja nokkahuiluille. Olin jo kesällä soittanut lyömäsoittimet, pianon ja taustameiningin, eräänlaisen jousimaton, ja tämän viikonlopun aikana oli sitten ohjelmassa kitarat, nokkahuilut, viulu ja taustalaulut. Tässä tuota soitinarsenaalia. Jatkan soittohommia vielä huomenna lisäämällä teokseen pari kitarajuttua.

weeke2.jpg

******

Soittohommani tein eilen. Aloitin nokkahuiluilla, joista tuo tuolin päällä oikealla oleva tenorihuilu on vaativahko, koska siinä täytyy saada sormet vallan levälleen. Ääni on syvä ja matala, joten se on hyvin miellyttävä. Pinenmpi nokkis, sopraano, on helppo soittaa, mutta äänen kanssa täytyy olla huolellinen, ettei se ala muistuttaa vinkumista. Oikeastihan nokkikset ovat loistavia soittimia, mutta niiden kanssa on tehtävä töitä, jos mielii saada kunnollista musaa aikaan. Ihan kuten minkä tahansa soittimen kanssa. Yrityksiä oli kyllä aika monta, ennen kuin lopulta kelpuutin äänitykseni lopulliseen versioon.

Kitarointi on yhtä lailla minulle vaativaa. Vaikka uusi kitarani on loistava soitin ja sitä on helppo soittaa, en voi millään muotoa väittää olevani mikään ihmeellinen soittaja. Virheitä tuli solkenaan ja useamman tunnin soiton jälkeen pystyin hyväksymään soitteluni ainakin alustavasti.

Lauloin sitten sekä tenori- että bassostemmat ja niissä ei mennyt liiemmälti aikaa. Laulu kun on minulle kuitenkin pianon ohella se helpoin homma.

********

Iltapäivällä meillä oli apupoika tekemässä hommia. Aleksanteri on vallan tarmokas tekijä ja tällä kertaa hän tuli keräämään risuja ja sitten pikkuhakettimella teki niistä risuista kompostin kuivuketta. Kyllä siinä puolitoista tuntia sujui ja mehua, jäätelöä ja hieman taskurahaakin järjestyi. 

weeke3.jpg

 

Ilta sujahtikin sitten saunoessa ja Ulkohuoneessa istuskellen ja syöden, kuten perjantainakin. Eilenkin oli oikein hyvä ilma ja mukavan lämmin, joten siinä pystyi istumaan tosi kauan. Ruokana oli herkullisia Annabella-luomupottuja ja nieriää kera salaatin. Kesken syöntiä taisin näppäillä puhelinta, mutta se ei kyllä ole tapana... kuinkas nyt sattuikaan.

weeke4.jpg

*******

Sunnuntaiaamuna Essi tuli laulamaan altto-osuutta ja pitkin päivää meillä sitten kävi taustoja laulamassa Päivi ja Minna ja Irmelinhän ei tarvinnut tietenkään käydä, kun hän sattuu asumaan täällä. Kun jokainen on laulanut stemmansa vähintään kolme kertaa ja laulajia on ollut viisi, niin johan meillä on komea kuoro kasassa. Kylläpä se siltä kuulostaakin.

Iltapäivällä meillä kävi sitten Liisa soittamassa viulustemmoja ja hänen taitonsa tuntien saimme aikaiseksi hyvän tuloksen. Kokonaisuudessaan tuo biisi kuulostaa hyvältä ja jos mahdolliset lisälaulajat (PiiRii, Markku ja Tomi) vielä tulevat ja minä  pääsen laulamaan soolojuttuni, niin homma on kunnossa. Voisin toki laulaa biisit kotonakin, mutta en pysty seuraamaan äänitystä ja laulamaan ja niinpä laulan biisini studiolla Gilbertin valvovan silmän alla.

weeke1.jpg

********

Tänään meillä syötiin naudan ulkofilettä, pottuja ja hyvää salaattia. Siis erikoisen hienoa herkkua ja siitä jäi vielä huomiseksikin. Kuten jokainen lukijani ja nyt sitten satunnainen kävijäkin tietää, niin rouva on kyllä ihan tajuttoman taitava ruuanlaittaja eli meillä on aika usein pienimuotoinen juhla.

weeke5.jpg

**********

Tässä voi siis olla viikonlopun tohinoihin ihan tyytyväinen. Tänään kävin vielä ihan kunnollisella lenkillä eli pyöräilin reippaan kymmenen kilometriä hyvää tahtia ja jos tässä nyt pääsisi pari-kolme lenkkiä tekemään viikottain, niin hyvähän se olisi. Kävin minä heinäkuussakin pyöräilemässä, mutta se oli niin armottoman kuumaa touhua, että en kerrassaan jaksanut kovin säännöllisesti käydä sotkemassa. Nyt on ollut ihan hyvät kelit pyöräilylle.

Iltapäivällä minulla oli vielä mukavasti aikaa istahtaa Ulkohuoneeseen, ottaa kupponen kahvia ja jäätelö ja siinä nautiskellesani vielä luin Emelie Scheppiä. Hidastahan tuo ruotsiksi lukeminen on, mutta eteenpäin elävän mieli.

weeke6.jpg