Täällä meillä oli jälleen nämä perinteiset Vuosisatamarkkinat. Sattui samalle päivälle kuin tuo edellisessä tarinassani esille tullut salibandyturnaus ja niinpä minä poukkoilin Vihdin kirkonkylän ja Nummelan sivukylän väliä pitkin päivää. 

Lauluyhtyeemme ja minä itsekseni olemme esiintyneet markkinoilla käytännöllisesti katsoen aina niin kauan kuin niitä on ollut, mutta tänä vuonna homma sitten katkesi. Olisimmehan me toki mielellämme käyneet jossain laulamassa, mutta siis tällä kertaa näin.

Markkinoita suosi upea sää ja niinpä tänne kirkonkylälle tuli toinenkin ihminen ja ties mistä kaukaa. Kun olin katsonut Artturin ensimmäisen pelin, tulin takaisin kirkolle ja käännyin Porin tieltä keskustaan päin ja sitten tyssäsikin matkan teko. Siitä risteyksestä tänne meille päin kääntyvälle Nurmijärven tielle ei ole kuin häthätää puoli kilometriä, mutta niin vain kulutin viisitoista minuuttia laatuaikaa istumalla autossa ja odottamassa, että pääsen kääntymään.

weekend4.jpg

Sehän sitten lopulta onnistui ja kun olin saanut auton kotipihaan, kävelin kylälle ja ajattelin kyllä, että käyn katsomassa kaikki kojut, mutta lopulta jäin suustani kiinni toriaukiolle, josta en loppujen lopuksi edennyt juuri minnekään.

Torilla oli Hiiden Laulu laulamassa Finhitsejä ja se oli sitten markkinoiden kohokohta minun osaltani. Komeasti kuoro lauleskeli tuttuja, vanhoja iskelmiä ja mikäpäs sen mukavampaa. Yleisössä oli paljon sellaisia, jotka osasivat nuo laulut ja lauloivat mukana iloisesti.

weekend5.jpg

****

Markkinoiden jälkeen menin jälleen Nummelaan katsomaan Artturin peliä ja sen jälkeen olikin jo tultava kotiin, kun pakollinen päivälepo alkoi olla edessä.

Lauantai-iltana olisi kai kirkolla ollut jotain elämää, mutta kun emme löytäneet mitään mainoksia, tyydyimme englantilaisen poliisisarjan antiin ja saunomiseen. Saunan jälkeen vietimme Ulkohuoneessa omaa Venetsialaisiltaa sytyttämällä pari kynttilää.

weekwnd3.jpg

*******

Itse asiassa kävimme sitten puolen yön lähellä ajelemassa Irjalan tiellä vastapäätä Hopeaniemeä, kun siellä piti olla oikein kynttilämeri nähtävillä. No, kyllä ei ollut - ihan tavalliset rantavalot.