Syksy on aina sellaista aikaa, että hyvin suuri osa meistä ihmisistä palaa loman jäljiltä erityyppisiin harrastuksiin. Minun on tullut harrastetuksi koko kesä, kun olen tuota Old man's old music-juttua kasannut ja tietenkin videoinut ja ottanut kuvia.

Ryhmäharrastukset ovat kuitenkin vaatineet sen, että porukat saadaan taas kasaan. Tällaisia harrastusryhmiä minulla on nyt muutaman vuoden ajan ollut neljä, mutta tässä eläkkeelle jäätyäni yksi jäi pois eli kyseessä on tietenkin työstä riippuvainen ammattiyhdistyshomma. Olen toki jo pitkään ollut pois varsinaisesta hallitushommasta, mutta pidin kuitenkin Lipettiä eli yhdistyksen mökkiä pystyssä heinäkuun loppuun saakka. Se homma on nyt joka tapauksessa jäänyt kokonaan pois.

Päätin keväällä, että en ota mitään uutta juttua, etten heti ensimmäiseksi väsytä itseäni eläkeukkona tekemällä liikaa kaikkea. En silloin tietenkään vielä tiennyt, että menen osapäivätyöhön, mutta juuri tuon työn takia on hyvä, että kodin ulkopuoliset harrastukseni eivät lisääntyneet.

1) Thromos

Lauluyhtye Thromos on elämöinyt jo kaksikymmentä vuotta ja kuvio jatkuu edelleen. Olemme nyt elokuun alusta treenanneet lokakuun konserttiin ja meillä on muutama tosi haasteellinen biisi, eli työtä piisaa enemmän kuin äkkinäinen voisi kuvitella. Treenaamme keskimäärin kerran viikossa, mutta meillä on ainakin yksi "kuoroviikonloppu", joka tosin tarkoittaa yhtä päivää, mutta silloin keskitymme huolella biiseihin. Saatamme vielä pitää toisenkin ison erikoistreenin, mutta pääasiassa selviämme perusharjoitteilla, koska meillä on enimmäkseen vanhoja tuttuja biisejä ohjelmistossa ja paria biisiä lukuunottamatta ne ovat kohtuullisen helppoja.

kapa1.jpgkapa4.jpg

*************

2) Kamarikuoro

Liityin Vihdin Kamarikuoroon viime vuoden tammikuussa. Niin kauan kuin olen Vihdissä asunut, olen halunnut laulaa suuria Bacheja ja muitakin suuria teoksia ja osittain tämä toteutui jo Masa-kanttorin aikana mm. Verdin, Cherubinin ja Faurén Sielunmessujen esityksissä. Kuitenkin vasta viitisen vuotta sitten Vihtiin tulleet Kaisa-Leena ja Jorma Hannikainen toivat tullessaan Bach-meiningin ja perustivat Kamarikuoron, johon en alussa pystynyt kykenemään liian monien harrastusjuttujen vuoksi. Kun jäin eniten aikaavievästä ammattiyhdistyskuviosta pois, minulla oli viimein aikaa mennä Kamarikuoroon tai itse asiassa sinne ei noin vain mennä, koska Hannikaiset pitivät laulukokeen, jonka tosin selvitin. Kamarikuoron toiminta on vaativaa ja siinä pitää ahkeroida, jotta pystyy laulamaan kaikki vaikeatkin stemmat oikein. Tarkoittaa siis uutteraa kotityötä. Tässä kuvassa tenorisiivestä pieni osa. (Ei tullut kysytyksi Heikiltä, saako julkaista ja siksi hän on niin sumea ~ muuten hän on kyllä ihan kirkas herra)

kuoro.jpg

3) Kreikka

Olen harrastanut kreikan kieltä jo kohta 30 vuotta. Idioottimaisen pitkä aika, mutta onhan tässä jotain jäänyt käteenkin. En minä sitä tietenkään älyttömän hyvin osaa, mutta ihan jokapäiväisessä elämässä pärjään Kreikassa ja pystyn hoitelemaan melkoisen vaikeita juttuja - osin tietenkin arvaamalla, mutta lopulta viestit menevät puolin ja toisin perille. Kreikan tunneilla käyn Lohjalla keskimäärin kaksi kertaa kuukaudessa ja silloin aina kolme oppituntia kerrallaan. Ensimmäinen kerta oli nyt perjantai-iltana ja kyllähän tuo kieli taas kääntyi kreikkalaiseksi.

kreikka.jpg