Olimme lauantaina Helsingin Kaupungiteatterissa katsomassa ja kuuntelemassa musikaalia ~ Kinky Boots. Tarina kertoo Lontoon ulkopuolella olevasta kenkätehtaasta, joka omistajan kuoltua jää tämän pojan harteille ja heiluu ihan konkurssin partaalla. Enempää juonta paljastamatta kerron kuitenkin sen verran, että uusi omistaja, nuori herra Prince tutustuu transhenkilöön nimeltään Lola ja siitä alkaakin sitten varsinaisesti huima meno.

Itse näytelmä oli minun mielestäni vähän kökkelström, mutta musa oli mahtavaa ja lavastukset, vaatteet, tanssit ja näyttelijöiden taitavat ja hyvin sujuneet suoritukset. Ennen kaikkea on kehuttava bändiä, jossa kapellimestarin lisäksi soitti kymmenen muusikkoa. Hommaa pyöritti telkkaristakin tuttu Eeva Kontu. Katsoin vähintäänkin aiheelliseksi käydä kiittämässä häntä upeasta toteutuksesta ja toki hän siitä ilahtui.

Musiikin on säveltänyt ja sanoittanut 80- ja 90-luvuilla maailmanmaineessa paistatellut Cindy Lauper, joskin lauut oli käännetty suomeksi. Onnistuneesti kylläkin.

kinky1.jpg

*********

Kuten kuvasta näette, ovat nuo buutsit todellakin melkoiset korkkarit. Uskomattoman taitavasti tanssahtelivat korkeissa koroissaan nuo miehet, sillä siis todellakin näissä tämän tarinan kuvissa esiintyvät näyttelijät ovat miehiä.  

Kuten moni tietää, en ole oikein teatterimiehiä, mutta onneksi tämä teos oli sellainen, että sieltä saattoi lähteä todella hyvillä mielin ajelemaan kohti kotia. Olisi kyllä harmittanut, jos olisi ollut pahalla tuulella, koska liput olivat oikeasti melkoisen kalliit tai siis oikeasti ihan hirveän kalliit.

kinky2.jpg