Perustin kesällä sen oman "bändini", jossa ei siis ole muita soittajia ja laulajia kuin minä. Olen tehnyt taustanauhat tai eiväthän ne mitään nauhoja ole, vaan digitaalista soppaa, joka sopivasti toisiinsa yhdistettynä antaa erilaisia tekeleitä. Tätä systeemiähän minä kutsun nimellä Old man's old music ja nimi kertookin oleellisen eli minä olen se old man ja laulan vain 60- ja 70-luvun musiikkia.

Ystävämme ostivat hiljan vanhan talon kesämökikseen ja nyt he sitten kutsuivat muutamia vieraita viettämään iltaa hyvän ruoan ja musiikin kera. Ruoka oli siis taivaallisen hyvää, joten siitä siis tällainen erikoismaininta.

Reipas viikko sitten ystäviltämme tuli viesti, että olemme tervetulleita tuohon mainitsemaani iltaan ja samassa yhteydessä sitten otettiin puheeksi lauluhommat. Ystävämme, Päivi ja Pekka, ovat laulajia molemmat ja niinpä kutsutut vieraat olivat pääosin musiikkiympyröistä meille tuttuja. Sovin Pekan kanssa, että laulan Old manin biisejä muutaman kappaleen ja säestän häntä parissa biisissä.

Pekan säestys tapahtuu pianolla ja sattuikin sopivasti, että juuri tällä viikolla ostin sellaisen keikkapianon eli digitaalipianon, jota on erittäin helppo kuskata matkassa. Se painaa noin 15 kiloa ja siinä on hyvä kantokassi ja mikä vielä mukavinta - siinä on hyvä ääni ja helppo kosketus.

piano.jpg

Vaikka omat juttuni eivät ihmeesti kaipaa välineitä, niin henkilökohtainen keikkabussimme tuli ihan täyteen. Siellä oli suurimpina tilan viejinä tuo piano, kitara, mikkiteline, ämyri ja pianon standi. Kaikki muu hässäkkä mahtui reppuun.

keikka1.jpg

********

Loppujen lopuksi en säestänyt Pekkaa, mutta ei piano turhaan tullut mukaan, kun kanttori-Masa oli paikalla ja hoiti homman. Saimme myös kuulla mahtavaa sellon soittoa, kun Sibelius-Akatemian sellonsoiton lehtori Hannu oli paikalla ja antoi tulla sen, mitä sellosta vaan voi. Thromoskin lauloi Satumaan, joskin meillä oli vain viisi laulajaa ja osa stemmoista puuttui, mutta kyllä se sieltä tuli.

Old man's old music siis debytoi liveyleisön edessä ja ihan onnistuneesti. Soundit olivat kohdallaan ja sain lauletuksi neljä laulua ja paikalla olleet ihmiset kuuntelivat ja aploderasivat ihan tyylikkäästi.

keikka3.jpg

*********

Lauloin Hectorin Kuinka voit väittää, Beatlesin And I love her, Kirkan Leijat ja Eric Claptonin Let it grown. Ihan oli uskottavaa musaa ja mukava esittää.

keikka.jpg

*****

Seuraavaa keikkaa odotellessa....