Hiljalleen olemme sitten tulleet syksyyn. Kuin huomaamatta tuo syyspäivän tasauskin meni viime viikonloppuna. No, oli niin kiire, että en ehtinyt ajatella koko juttua, mutta kun nousen melkein joka aamu kuuden maissa, niin kyllähän se pimeys on jo havaittavaa. Jos illalla lähtee lenkille seitsemän jälkeen, pitää muistaa ottaa heijastinliivi ylle, koska pimeys tulee aika yllättäen ja varsinkin jos on pilvistä.

Tämä viimeinen viikko on sitten ollut ihan normimeininkiä eli en tavallaan ole tehnyt mitään tavanomaisesta poikkeavaa. Viime viikonloppuna ja vielä maanantainakin touhusin aika innolla tuossa puutarhassa sekä ruohonleikkurin että siimaleikkurin kanssa ja siinä tuli taas tehdyksi hieman höpöjä. Ilmeisesti tuo toinen lonkkani ei oikein kestä siimaleikkurin kanssa tehtävää kiertoliikettä ja niinpä koko lonkka ja siihen kiinnittynyt jalka kipeytyivät oikein huolella. Tämä oli ihan sama juttu viime keväänä, jolloin olin sairaslomalla, kun en olisi millään kyennyt kävelemään mm. sille viikolle suunniteltua kevätretkeä. Nykyinen työni ei juurikaan vaadi kävelyä eikä koko ajan liikkeessä olemista ja niinpä sitkeästi vääntäydyin töihin. Tiistaina laahustin hitaasti, mutta onneksi koulumme on ensinnäkin yhdessä kerroksessa ja sitten se on vielä aika pieni ja niinpä kykenin tekemään hommani. Otin aika paljon pienryhmiä tai sitten tälläydyin luokassa sellaiseen paikkaan, että jouduin liikkumaan mahdollisimman vähän. Särkylääke, jonka sain keväällä on vallan tehokas ja kyllä se alkoi tehota jo melkein heti, mutta keskiviikko oli aika vaikea. Niinpä turvauduin vanhan miehen temppuun...

keppi.jpg

Ihan hyvin minä pystyin ilman tuota kepukkaakin kävelemään, mutta se rasitus pieneni, kun pääsin nojaamaan siihen. Keskiviikko oli paha päivä ja silloin juuri ryömin tuon kanssa hitaasti, mutta varmasti. 

Laulutreenejä on ollut viikon sisällä paljon. Thromos treenasi viime lauantaina tulevaa juhlakonserttia varten ja jatkoimme sitten heti maanantaina normitreenillä. Uudet, vaikeat biisitkin ovat koko ajan kehittymässä kuntoon ja kun meillä sitten reilun kuukauden päästä on tuo konsertti, niin johan pitäisi koko paletin olla kasassa. Yhtyeemme perustettiin jo kaksikymmentä vuotta sitten eli nyt on tällainen suuren juhlan vuosi. Luvassa on pääasiassa laulua, vähemmän puhetta.

thr.jpg

********

Keskiviikkoiltana menin toki lonkkakivusta huolimatta Kamarikuoron treeneihin, kun minut ystävällisesti haettiin uudella autolla kotiportilta ja palautettiin samaan paikkaan. Tiedossa isoja keikkoja, joten ei ole oikein vara olla pois, koska biisit ovat kohtuullisen vaikeita.

**********

Sääennuste antoi eilen illalla kovan varoituksen. Luvassa pakkasyö ja näin kävi. Tosi kylmää on yöllä ollut ja reippaasti pakkasen puolella on käyty. Irmeli laittoi toverikkaasti tomaatteja kasvamaan keväällä ja niitähän on tullut kovasti. Valitettavasti ilmat ovat sen verran viilentyneet ja etenkin tällä viikolla on kehitys alkanut loppua ja niinpä kaikki tomaatiti eivät ehtineet kypsyä. Olemme joka tapauksessa olleet tomaattiomavaraisia jo koko syyskuun ja Irmeli ehti vielä eilen illalla pelastaa melkoisen kasan pakkasen alta. Saa nähdä, miten kypsymisen käy.

tomaatteja.jpg