Vaikka siis olenkin eläkkeellä, niin olenhan minä myös töissä. Työpäivät ovat kuitenkin lyhyitä ja minulla jää aikaa aiempaa enemmän tehdä kaikenlaista järkevää ja osin järjetöntäkin.

Maanantait ovat vapaapäiviäni ja niihin olen nyt yrittänyt sijoittaa sellaisia pakollisia juttuja, joita on hankalampi  toteuttaa muina viikonpäivinä. Sinänsä ihan sama, koska ne työpäiväni ovat todella niin lyhyitä, että ehtisin hoitaa tavallisia arkiasioita myös niinä päivinä. Keskiviikot ovat tosin sillä tavalla hassuja, että menen työpaikalle vasta kymmeneksi ja meillä on sitten oppituntien jälkeen kokous ja päivä venyy helposti tuonne  neljän pintaan ja vaikka sittenkin ehtisi tehdä monta asiaa, niin yleensä pyrin laittamaan ruokaa siihen aikaan, joten keskiviikkoisin en juurikaan aio asioida. Muutenkin minun on sitten ehdittävä Nummelaan kuoroon kuudeksi.

Tämän viikon maanantaina aloin heti siivota, kun Irmeli lähti töihin. Matot ulos ja tamppaamaan niitä, kunnon imurointi ja vähän pyyhkäisin sieltä ja täältä märällä rätillä ja tuli puts plank. Seuraavaksi hyppäsin pyörän päälle ja kävin ajamassa vajaan tunnin lenkin eli virettä riitti.

siivooja.jpg

********

Iltapäivä kului yhden Thromos-biisin kanssa. Meillä on nimittäin yksi niin vaikea uusi biisi, että en pysty sitä soittamaan ja samalla laulamaan ja seuraamaan ja johtamaan ja antamaan merkkejä muille laulajille ja siksipä minun on pitänyt soittaa kaikki stemmat koneelle. Lisäksi lauloin oman ja basson stemman, jotta voin treeneissä kuunnella kokonaisuuttaa vähän kauempaa laulamatta itse. Rytmin säilyttämiseksi beatboksasin vielä rytmitaustan ja siinä se sitten olikin ja valmista tuli.

Thromos treenaa kovasti kohti tulevaa keikkaa, joka on siis lokakuun lopussa. Olemme viime aikoina treenanneet eri paikoissa - toistemme kodeissa koulun lisäksi. Nyt olimme Päivin luona ja iltaan kuului sitten Päivin miehen valmistama pizza, mikä tulla tupsahti yllätyksenä. Piti vähän Pekalle laulaakin, kun sattui synttärit kohdalle.

p%C3%B6mpeli.jpg

********

Kuten moni muistaakin, niin kävin rumpalin kanssa studiossa tekemässä yhden biisin rumpuosuuden elokuun lopussa. Seuraava vaihe oli sitten saada basso aikaiseksi ja siihen minulla oli ensin monta mahdollisuutta eli a) pyytää Markku soittamaan b) soittaa itse c) soittaa itse digipianolla ja d) pyytää joku muu. Vaihtoehto bee kariutui heti, koska totesin hyvin pian nuotit kirjoitettuani, että en osaa soittaa itse tekemääni. Jäljelle jäivät aa, cee ja dee. Aa ja cee jouduttiin karsimaan, koska tuottaja Gilbert heitti  kehiin suorastaan vaatimuksen, että meidän täytyy saada matkaan kontrabasso. Otin yhteyttä yhteen paikalliseen ammattimieheen ja hän on nyt tehnyt minulle bassoraidat ja homma  todella toimii. Biisi on sen kaltainen, että se kontran jyry on juurikin paikallaan.

Olen yrittänyt kehitellä biisiä pianolla soittaen, mutta toistaiseksi rämmin umpisuossa. Sain viimein säkeistöjen välit ja laulujen taustapaikat kuntoon, mutta edelleen soolopaikat ovat kysymysmerkkinä. Kitaroitakin varmaan täytyisi saada mukaan ja niiden kanssa olen nyt hakusalla, mutta uskoisin homman tästä lähtevän. Jos en saa pianoa ja kitaraa pakettiin, niin seuraava vaihe on kysellä osaavampien soittajien perään.

piano1.jpg