Tässä on taas vietetty lomaa - nyt ihan sitä oikeaa koulujen syyslomaa. Koska olimme juuri pari viikkoa sitten matkalla, niin emme sitten tietenkään lähteneet tässä kohtaa minnekään vallankaan kun Irmeli on töissä. No, minä kävin Kivijärvellä, mutta sekin oli yhden yön reissu ja ihan viikonloppujuttu eli siitä ei sillä tavalla erikseen olla.

Ei liene vaikeaa arvata, että osa lomastani on kulunut soitellen ja laulaen. Thromos treenasi maanantaina ja jatkaa sitten taas sunnuntaina ja maanantaina - meillähän on se konsertti viikon päästä. Olen myös treenaillut Old man's old music-musiikkia ja pitkästä aikaa olen tehnyt sovitusta. Meillä on nimittäin (Thromos) ainakin yksi joulukeikka ja vaikka noita joululauluja on ollut runsain mitoin ennenkin meillä sovitettuna, niin lisä ei ole pahitteeksi ja niinpä nappasin Pentatonixin varastosta hyvin kauniin "Mary did you know"-biisin, jota nyt olen työstänyt.

mary.jpg

*****

Syksy, onneton, hieman kostaa tuota kesän kauneutta. Vihreitä lehtiä täynnä olevat puut kyllästyvät lehtikuoreensa ja pudottelevat niitä ihan minne sattuu - helkkari vieköön. Välillä minusta tuntuu, että joku tuo niitä meidän pihaan. Nyt kun olemme kotona ja minä päivät vapaalla, niin tässä on hiljalleen onnistuttu haravoimaan niin itse kuin lapsityövoimaakin käyttäen melkoinen määrä lehdyköitä kasaan. Kaikki haravointijätteet kasataan säkkeihin ja sopivan tilaisuuden tullen vien ne sitten Koivissillan jäteasemalle, mistä ne sitten kai päätyvät multatehtaaseen.

lehti%C3%A4.jpg

Keskellä pihaamme kasvaa vierekkäin kaksi vaahteraa ja niiden lehtimäärä näyttää hurjalta, mutta loppujen lopuksi vaahteran lehdet ovat helppo tapaus, koska ne ovat niin isoja, että koko niiden peittämä alue saadaan vallan nopeasti siivotuksi.

lehti%C3%A43.jpg

Meillä on myös kaksi isoa pajua. Niistä en pidä - kuva kertokoon enemmän kuin epämääräinen selitys.

lehti%C3%A42.jpg

***********

Olen tässä loman aikaan katsonut pari elokuvaakin ja vähän muutakin sekä lukenut pari kirjaa. On tullut syödyksikin - kerran jopa ns. ulkona, mutta muuten ollaan täällä kotioloissa tehty omaa ja tyhjennetty pakastinta.

Helsingissä käytiin myös. Tällä kertaa oli ihan asiaakin, kun oli tyttären synttärit. Hänelle vietiin järkilahjoja ja tarjolla oli erinomaisia herkkuja, joten ehdotin, että tytär pitäisi useammin synttäreitä.

30.jpg