Lukuna tuhat on aika pieni, mutta toki riippuu asiasta, mitä tuolla luvulla mitataan. Litroina tuosta syntyy melkoinen lätäkkö, grammoina pari sokeri- tai kahvipakettia, kilogrammoina auton paino, euroina ihan asiallinen raha, joskin ei sillä pitkälle pötkitä, sekunteina lyhyt aika (alle 20 minuuttia), tunteina jo hieman pidempi puhumattakaan vuosista.

Tämä luku henkilökohtaisen juttuni numerona lasketaan päivinä tai vuorokausina ~ ihan miten haluatte. Vuodessa on 365 päivää, kahdessa 730 ja kolmessa 1095. Näin ollen äkkiä laskien 1000 päivää sujahtaa 2 vuodessa 9 kuukaudessa ~ suurinpiirtein. Tästä on kysymys. Kun tämänpäiväisestä lasketaan 1000 päivää taaksepäin tulee vastaan helmikuun seitsemäs päivä vuonna 2015.

Helmikuun 7. on melkoisen merkittävä päivä. 
1) Pääsin armeijasta tuona mainittuna päivänä vuonna 1978. Keskimäärin ottaen sanoisin, että edeltäneet kahdeksan kuukautta menivät hieman hukkaan minun osalta, mutta jollain ihmeen meiningillä se touhu piti hoitaa, joten kirjoituskoneen kuljettajan tehtävä oli minulle ihan ookoo juttu. 

2) Akillesjänteeni leikattiin tuona mainittuna päivänä vuonna 1991. Pitkällinen juoksuharrastukseni oli aiheuttanut pahan rasitusvamman tuolle jänteelle ja se piti sitten puhdistaa, ennen kuin se olisi napsahtanut poikki. Tulihan se sitten lopulta kuntoon ja on ollutkin ihan ookoo, joskin leikkausarven ympärille jäi jonkinlaisia kiinnikkeitä ja se on siitä alkaen ollut hieman jäykempi kuin vasemman jalan terve akilles.

3) Tyräni leikattiin tuona  päivänä vuonna 2006. Viikko leikkauksen jälkeen tanssin isänä Kertun vanhojen tansseissa. Se oli aika kova juttu ~ sattui hiukan, mutta hyvin tanssittu.

4) Menimme rouvan kanssa naimisiin vuonna 1981 tuona mainittuna päivänä. Siitä on siis tovi kulunut. Siis ensi helmikuussa 38 vuotta.

5) Olen viimeksi juonut alkoholia tuona mainittuna päiväna vuonna 2015. Silloinkin vain puoli lasillista ihan hääpäivämme kunniaksi, mutta joka tapauksessa join kuitenkin. Kuohuviiniä se oli.

Vietän tänään siis 1000.:tta alkoholitonta peräkkäistä päivää. Syyt siihen, miksi jätin tuon juoman ovat yksinkertaiset, mutta en avaa sitä mitenkään tarkemmin. Kyse on kuitenkin ihan tyystin terveydellisistä syistä. Jätin tuon juomien kuninkaan hyvin vähälle jo pian täytettyäni 50 vuotta ja elelin välillä kuukausikaupalla juomatta lainkaan. Väkevistä en ole koskaan pitänyt, joten tyydyin olueen ja opettelin myös maistelemaan viinejä. 

En ole absolutisti - en vain juo. En pidä ystävilleni esitelmiä aiheesta. He tietävät juomattomuuteni eivätkä enää kysele, eikä sitä kyllä kukaan ystävistä koskaan ole sen kummallisemmin ihmetellyt. Olen tottunut elämään ilman juhlajuomaa ja sen positiivisena puolena on tietenkin hyvävointisuus aamuisin. Krapulaa en ole kokenut pitkiin, pitkiin aikoihin, mutta jos juo illalla vaikka puoli pullollista viiniä, niin on aamulla hieman väsyneempi, vaikka ei se muuten missään tunnu.

It's just life...