Koulu alkoi kolmisen kuukautta sitten. Silloin oli tosi lämmintä ja tietty valoisaa. Ajoin kouluun joko mopolla tai autolla ja varsinkin skootterilla kulkiessani pysähdyin usein tienvarteen ihailemaan koulumatkaani. Nuo kuvat otin syyskuun lopulla hieman ennen Kreikan reissua ja vaikka toki tiesinkin, että harmaat ja lyhyet päivät ovat tulossa, ei sitä koskaan oikeastaan osaa ajatella etukäteen.

Tänään olin ulkovalvojana ja siinä pihassa seistessäni katselin pihasta etelään aukeavalle pellolle. Kovin oli harmaata ja ankeaa.

hai3.jpg

Se, että nyt on ollut lämmintä, tekee tietenkin tämän loppusyksyn ja tulevan talviajan odottelun paljon helpommaksi kuin, jos olisi vaikka ollut pakkasta ja pohjoistuulta. Ulkonahan lämpötilat lähentelevät kymmentä astetta ja vaikka onkin jonkin verran kosteaa, niin ei ihan sellaista kaatosadeaikaa ole ollut.

hai2.jpg

Koulun seinässä on punaista väriä ja se kyllä tekee hieman iloisemmaksi tuon ulkoiluhetken, mutta eipä siinä kovin ehdi päivää paistatella, kun iltapäivän varhaisina tunteina alkaa jo päivä kääntyä pimeälle.

Koulumatkalla pysähdyin tänäänkin yhdelle suoralle ja oikein yritin katsomalla hakea jotain väriläikkää, mutta eipä tuota ollut tarjolla. Ei tuo värikuva näytä juurikaan sen kummemmalta kuin mustavalkoinen eli nyt mennään tässä ja sillä selvä.

hai1.jpghai1_mv.jpg