Lauantaina jouduin jonottamaan jäteasemalle, mikä sinänsä oli huvittavaa, mutta myös ärsyttävää, koska sitä tekemistä kuitenkin sillä saralla oli. Lauantain reissuun riitti yksi yritys, koska en halunnut lähteä uudestaan seisomaan sinne ja viettämään elämäni laatuaikaa kaatopaikkajonossa.

Eilen sitten päätin kokeilla uudestaan. Nyt sitten tärppäsi. Koko jäteasemalla ei ensimmäisellä käyntikerralla ollut kuin yksi auto näkysällä. Saattoi siellä todellakin olla muitakin, mutta en nähnyt. Puhun ensimmäisestä käyntikerrasta, koska niitä kertoja oli kaikkiaan neljä. Se ensimmäinen oli kyllä se lauantainen, jolloin sain viedyksi vain pari-kolme säkillistä puiden lehtiä ja sitten isoon pressuun käärityn kaatamani ruusupensaan.

Minun systeemini toimi niin, että kaadoin Venlan takapenkit ja laitoin siihen suojapressun. Sitten kannoin auton peräpään niin täyteen niitä lehtisäkkejä kuin sain mahtumaan. Niissäkin oli isoja eroja riippuen siitä, mitä säkkien sisällä oli. Kun aloittelin haravointia (Aksun kanssa) oli kuivaa ja säkkeihin meni käytännössä vain vaahteran lehtiä, jotka kuivina eivät painaneet juuri mitään. Niinpä lähes täysi kahdensadan litran lehtisäkki meni yhdellä kädellä kantaen. Toista oli sitten haravointiurakan loppupään lehtien säkkivaraston siirtely. Niissä oli nimittäin pajun lehtiä, jotka ovat kovia ja menevät tiiviisti yhteen ja kun ne olivat kaiken lisäksi märkiä, niin vein ilmeisesti vettä mukanani melkoisesti. Anyway, sinne ne menivät - keveinä tai raskaina.

Säkkejä oli niin paljon, että jouduin eilen vielä tekemään kolme erillistä reissua. Sinänsä hyvä homma, että yksikään säkeistä ei särkynyt ja niinpä auto oli koko hässäkän jälkeen ihan niin kuin siellä ei olisi yhtään kuolleita lehtiä ollut sisällä.

kaatis1.jpg

********

Koivissillan jättäri on erinomainen paikka. Siellä on kaikki toiminta järjestetty hyvin, teknisesti se on kävijälle helppo, koska siellä on tilaa liikkua joko isolla autolla tai peräkärryllä ja se on erinomaisen siisti paikka ollakseen jäteasema. Ennen kuin siitä tuli tuollainen, se oli ihan tavallinen kaatopaikka ja kyllähän siellä haisi ja lokkeja lenteli aamusta iltaan. Nykyään tuon jäteaseman ympärillä on viheralue ja siellä on mm. frisbeegolfrata. 

Puiden lehtiä on tietenkin tuotu asemalle melkoisesti, koska taajama-alueilla ei ole paikkoja, minne niitä muuten veisi. Sitä paitsi kirkolta on sinne matkaa muutama kilometri eikä Nummelastakaan ole kuin korkeintaan joku seitsemän-kahdeksan kilsaa ja niinpä niitä haravointijätteitä varmasti tulee kaikkialta Vihdistä. Kaikkea ei kuitenkaan pysty kotioloissa kompostoimaan. Se on tietenkin merkittävää, että haravointijätteiden vienti on ilmaista.

Melkoisen vuoren ovat vihtiläiset jo tänä syksynä asemalle tehneet ja voihan olla, että osa tuosta lehtivuoresta on jo viety jonnekin jatkokäsittelyyn ~ sitä en tosin tiedä. Ymmärtääkseni tuosta kasasta tehdään jossain päin multaa.

kaatris2.jpg