Olimme eilen illalla (jälleen kerran) kuuntelemassa todella hienoa joulukonserttia Tapiola-salissa. Club for five on kierrellyt ympäri ämpäri Suomea jo kauan - mielestäni yli kymmenen joulun ajan. Minä olen ollut heitä kuuntelemassa neljä kertaa ennen eilistä, eikä koskaan ole tarvinnut lähteä pettyneenä. Muita CFF-keikkoja olen päässyt seuraamaan ehkä vajaan kymmenen kertaa ~ siitä en ole ihan varma, mutta onhan niitä. Ensimmäisen joulukeikan kävin katsomassa Musiikkitalossa 14.12.2013, joka oli myös ensimmäinen Musiikkitalon keikka. Toisen kerran kävin sitten heidän joulukonsertissaan myös Musiikkitalossa ja silloin meitä oli lähes koko Thromos - tuo reissu tehtiin 13.12.2014. 2015 he olivat Vihdin kirkossa, 2016 jäi väliin ja 2017 olimme Hyvinkäällä

Tuukka (Haapaniemi, basso) oli hiljan telkkarissa haastateltavana ja kertoi siinä, että viiden hengen lauluryhmässä laulaminen on erittäin vaikeaa ja se, että se on täysin puhdasta ja näyttää soljuvan hyvin helposti, on vain merkki siitä, että duunia on tehty paljon.

CFF:n musisointi näyttää ja kuulostaa erittäin helpolta. Kyse on tietenkin siitä, että he ovat harjoitelleet tuota työtään ihan huikean paljon. Pohjalla on toki korkean tason musiikkikoulutus Sibelius-Akatemiaa ja pop-jazz-ammatikorkeakoulua myöten. 

Olen siis kuullut heitä usein. Näitä joulukonsertteja on ollut sekä kirkoissa että konserttisaleissa ja niissä on toki ollut sisällöllisiä eroja. Eilinen keikka oli Tapiola-salissa ja niinpä ohjelmisto oli enemmälti kevyen kaltainen, joskin oli siellä myös näitä kaikkein merkittävimpiä hartaita lauluja seassa, kuten Maa on niin kaunis, Kun maass' on hanki ja Varpunen jouluaamuna, mutta sitten sitä keveämpää joulua ja pari hauskaa sikermäjuttua.

Jään odottamaan ensi joulua, koska jos vanhat merkit pitävät paikkaansa, niin yhtä lailla kuin Santorini kesällä, myös CFF jouluna jotenkin sattuu tapahtumaan.

cff.jpg