En ole ikinä käynyt Kanarian saaarilla. Silloin, kun ensimmäisen kerran eläissäni hyppäsin lentokoneeseen ja suuntasin etelämmäksi, oli kohteena Kreikka ja Kreeta ja siellä Agios Nikolaos. Tarinan jatko on toki tuttu siitä alkaen ~ innostuin ja ihastuin Kreikkaan niin voimallisesti, että olen siellä sitten vuodesta 1989 alkaen käynyt lähes joka vuosi, parhaana kaksikin kertaa (kuten tänäkin vuonna). Muuten ulkomaan reissut ovat olleet tässä naapurialueilla, Brittein saarilla ja Ranskassa ja satunnaisesti muualla; kerran Espanjassa ja kerran Keski-Euroopan autolomalla, jolla matkalla käytiin Saksassa, Itävallassa ja Italiassa ja piipahdettiin Ranskan puolella. Käytännössä kaikki reissumme on loma-aikamme takia tehty kesällä ja vasta ihan viime vuosina olemme irtautuneet Pohjolan perukoilta syksyllä. Talvella emme kuitenkaan ole koskaan käyneet missään aurinkoisessa paikassa.

Meistä kumpikaan ei kärsi valon ja auringon puutteesta kovin hirveästi. Väsyttää ehkä vähän enemmän kuin valoisaan aikaan, mutta oma aktiivisuus on kantanut pimeän ajan ohi ja toisaalta emme ole halunneet reissata joulun aikaan ja sitten myös olemme nuukailleet rahallisesti, jotta sitten olisi hieman väljempää kesällä, kun on kuitenkin paremmat reissaamiskelit. 

Muistan kyllä hyvin, kuinka joinakin talvina olisi tehnyt mieli lähteä rankan työrupeaman ja litslöts-talvien keskellä jonnekin kauas, missä pärjäisi t-paidalla ja shortseilla, mutta etenkin lasten ollessa pieniä, ei meillä olisi millään ollut moiseen varaa. Koulujen loma-aikoina matkat kallistuivat huomattavasti ja jos olisimme lähteneet joskus halvempaan hetkeen, olisin joutunut ottamaan palkatonta virkavapaata ja se taas olisi yhtä lailla käynyt kalliiksi.

Ystävämme ovat parhaillaan Kanarialla. Sieltä tulleet viestit kertovat toki, että eipä siellä mitenkään kurjaa noin sään kannalta ole. Lämpöä on reippaasti yli 20 astetta ja aurinko paistaa siniseltä taivaalta ja uimavedet joko altaissa tai meressä ovat melkoisen lämpimiä. Toisaalta siellä ei myöskään ole liian kuuma, joten varmaan siellä on todella suotuisat oltavat.

cana1.jpg

**********

Jeps. On vaan todella hassua, että tilanne on jotenkin kummasti muuttunut. Joskus parikymmentä vuotta sitten, jos joku olisi minulle sanonut, että tässä rahat - lähde Kanarialle vaikkapa tammikuun lopulla, niin samantien olisin varannut reissun. Nyt minulla olisi sekä aikaa että varaa lähteä vaikkapa tammi-helmikuun maissa ja kun katsoin tuossa eilen illalla Aurinkomatkojen sivustoa, niin esim. Teneriffalle pääsisi viikoksi kahden hengen reissulle 930€:lla.

Nyt vaan ei oikein kiinnosta eikä oikein huvita. Rouva oli kohtuullisen ehdottomasti sitä mieltä, että hän ei halua lähteä enkä minäkään ole mitenkään innostunut. Sen verran jätimme kuitenkin porttia raolleen, että katsomme joulunpyhien jälkeen, minkälainen on fiilis ja minkälainen on tarjonta ja teemme sitten päätöksen mahdollisesta reissusta. Todennäköisyys kyllä pyyhkii hyvin pienillä prosenteilla.

Katsotaan nyt, kuinka käy...Valuuko hiekka tiimalasiin vai meidän kengän pohjiin?

cana2.jpg