Tässä joulun alla on monenlaista joulumusiikillista hässäkkää ja yksi niistä on kauneimpien joululaulujen ilta. Vihdissä ja monissa muissakin suurehkoissa kunnissa ja kaupungeissa niitä iltoja ja paikkoja on varmasti enemmän kuin yksi. Tästä 1970-luvulla alkaneesta kokeilusta on sitten lopulta tullut pysyvä kuvio ja voi melkein sanoa, että nämä tilaisuudet ovat ainoita kirkkoja täyttäviä tapahtumia nykyaikana. Valitettavasti iskelmätähtien rahankeruutoiminta on toinen sellainen, mutta oikeasti kunnolliset konsertit saavat ajoittain vain kourallisen ihmisiä liikkeelle. Tässä saisivat seurakunnat kyllä pohtia oikeasti aika tarkaan, keitä he päästävät tiloihinsa esiintymään.

Vihdissä oli eilen käsittääkseni ainakin neljä tilaisuutta liittyen näihin kauneimpiin joululauluihin. Voi olla, että oli enemmänkin, mutta en ole varma enkä viitsi nyt tarkistaa mistään. Nummelassa oli käsittääkseni joku tilaisuus, mutta kirkonkylällä suuressa kirkossa oli varmasti kolme lauluvuoroa. Ensimmäinen oli klo 15 ja suunnattu lapsiperheille, mutta sitten kuudelta ja kahdeksalta oli kaikelle kansalle. 

Vihdissä on jo parina talvena kasattu halukkaiden orkesteri säestämään lauluja ja sellainen päivä oli eilen. Jossain vaiheessa olen ajatellut aiemminkin, että jees, tuonne, mutta enpä ole ennen syystä tai kolmannesta johtuen ehtinyt. Tänä vuonna kuitenkin ehdin.

Soitin pianoa ja kitaraa ~ toki vuorotellen, mutta suurin piirtein yhtä paljon. Olihan se mahtavaa, kun seurakunta veisasi sen minkä ehti ja kuten Pekka N. sanoi kuuden tilaisuuden jälkeen, niin tottahan se oli, että ihmiset lauloivat vimmatusti. Luulisi, että kuoroihin olisi enemmän tulijoita, kun laulu noin komeasti napsahtaa.

kau1.jpg

kau2.jpg

Thromoskin kävi tuomassa laulutervehdyksen kolmen laulun voimalla. Aloitimme koko tilaisuuden Rajattoman "Joululaululla (Tervehtii jo meitä)" ja sitten puolivälin tienoilla ensin "Taivas sylissäni" ja sitten "Mary did you know". Hieman oli taas Vihdin kirkkoon tyypillistä kuulemisongelmaa, mutta lopulta päästiin maaliin ja ymmärtääkseni kaksi sujui hyvin ja yksi haki vähän paikkaansa tuossa pimenevässä illassa.

kau4.jpg