Kun on tähän ikään asti päässyt, ei enää viitsi erikoisemmin synttäreitään juhlia, jos kohta hyvin usein olemme perheen ja Thromoksen kanssa jonkinlaisia kevätkahveja juoneet juuri siinä huhtikuun alussa, kun minulla tuo juhlapäivä on. Nuo kahvit ovat kyllä aika usein liittyneet perheen kanssa pääsiäiseen ja Thromoksen kanssa kauden päätökseen. 

Toista oli lapsena. Kun olin nyrkillä tapettavan kokoinen, oli minun synttärini varmaan koko Vesannon suurin juhla. Siitä ainakin tiedettiin laajassa piirissä, koska en todellakaan piilottanut  synttärikynttilääni lähimmän vakan alle. Vaatimukset olivat kovat eikä minulle kelvannut mikä tahansa kakun rääpäle tai torttu. Tarina, jota en itse muista, kertoo että olin eräänä synttärinäni saanut hjärtteslaagin, kun äiti oli tehnyt kääretortun minun synttärikakukseni! Kuvitelkaa nyt - kääretortun! Siitä oli noussut sen hemmetinmoinen meteli ja tuho, että lopulta äidin oli pakko tehdä oikea kakku - joko kermavaahdolla tai kinuskilla tai suklaalla päällystetty. Sen siis muistan, että olin kerrassaan äärimmäisen vaativa sen kakkupolitiikan suhteen ja ilmeisen itsekäs kaikkiaan muutenkin.

Omat lapset ovat jo aikaa päivää sitten ohittaneet isojen juhlien pitämistarpeen, jos kohta kyllä heitä muistetaan aina jollain pienellä. Lastenlapsetkin ovat jo kasvaneet aika lailla ohi siitä suuremmasta juhlahumusta paitsi Emma, joka on kuitenkin vielä seitsemän ~ tammikuussa kahdeksan.

Irmelin siskon pojilla on lapsia. Nuoremmalla on kaksi teini-ikäistä tyttöä ja pikkuinen poika. Lenni-poika on syntynyt keväällä ja olemme jokusen kerran olleet häntä juhlimassa. Tyttöjen synttäreistä en ihan ole varma, että olemmeko heitä käyneet juhlimassa.

Vanhemmalla pojalla on kaksi lasta, joista toinen täytti lokakuussa yhdeksän ja nuorempi on vielä alle kouluikäinen, joskaan en ihan varma ole ikävuosista. 

Näitä kahta nuorinta kävimme eilen juhlistamassa Helsingissä. Paikalla oli Irmelin sisko, toisen siskon tytär ja juhlijoiden perhetuttavia lapsineen, mutta ihan muutama vaan eli ei mitään kymmeniä vaan pikaisesti muistellen kymmenen ihmisen vierasjoukko. Toki juhlivien lasten vanhemmatkin olivat.

Tarjolla oli erinomaisen hyvää kinkkupiirakkaa, makeita kakkuja ja hieman muuta sekä hyvää kahvia. Mitäpä tuota muuta juhlissa tarvitaankaan. Hyvä meininki.

kakkua.jpg