Paha ämmä on sitten takana ja olemme viimein päässeet joulukuuhun.

Tämä on minulle melko lailla erilainen joulukuu kuin edeltäneet noin 36 joulua, koska toimenkuvani on niin täysin erilainen. Tähän asti olen joka joulukuu joutunut/saanut tehdä arviointeja joko numeerisesti, sanallisesti kirjoittaen tai sitten pitämällä arviointikeskustelun. Ihan sama miten, mutta työtä niissä hommissa on aina ollut runsaasti ja aikaa on kulunut. 

Ihan samoin olen jokaisena joulukuuna vuodesta 1982 asti ollut jotenkin tekemisissä joulujuhlan ja myös itsenäisyysjuhlien kanssa. Toki enimmäkseen musiikkikuvioissa, mutta olen kyllä tehnyt runsaasti näytelmiä ja muita juttuja ja niissä on yhtä lailla ollut melkoisen hurjasti tekemistä. Ne juhlien tekemiset ovat kyllä olleet ihan mahtavia projekteja. Useammin kuin kerran Markku ja minä olemme jouluviikolla olleet jonain iltana melkoisen kauan koulun salissa levittämässä johtoja, laittamassa mikrofoneja, kytkemässä videotykkejä, raahaamassa rumpuja ja muita soittimia ja herra ties mitä. Se on ollut mukavaa, vaikka onkin ollut välillä raskasta.

Tänä vuonna tuo homma on käytännössä kokonaan pois. Vaikka olenkin opettajana, niin minun työhöni eivät mitkään edellä mainituista tehtävistä kuulu ja niinpä voi sanoa, että suuri taakka on pois harteiltani. Minulla on 13 koulupäivää ennen lomaa ja sen verran vanhaa koulumaailmaa tässä nyt sivutaan, että minä säestän joulujuhlan laulut ja soitot. Niitä ei nyt kuitenkaan tarvitse erikseen treenata.

kale2.jpg

******

Toki minun joulun odotukseeni on liittynyt myös vapaa-ajan hommia. Niistä tietenkin nuo joulun ajan musiikkikuviot ovat olleet merkityksellisimmät kodin ulkopuoliset hommat. Olen käytännössä joka joulu täällä Vihdissä elelyn aikana ollut laulamassa tai soittamassa tai molempia tekemässä milloin missäkin. Nämä musiikkijutut nyt ovatkin sitten niitä, jotka edelleen ovat ennallaan. Olen myös monta kertaa käynyt jossain kuuntelemassa jotain jouluista musiikkia ja nyt viimeksi kuluneina vuosina tähän hetkeen on kuulunut Club for fiven konsertti ja näin tulee myös tänä vuonna tapahtumaan.

Joskin joulun aika on pimeää, niin onhan tässä nämä valohetkensä, kuten juuri huomasitte. Vielä reilu kaksi viikkoa ja talvipäivän seisaus naksauttaa taas pohjoisen pallonpuoliskon valoa kohti. Ja ensi kuun jälkeen on helmikuu :)

kale1.jpg