Tässä kuluneen vuoden aikana olen tehnyt paljon musahommia kotona ja siinä sitten myös äänitellyt tosi paljon mm. Oldman's old music-projektille ja sitten noita omia levytyksiäni, joista melkoisen osan olen tehnyt kotona. 

Minulla on digipiano, joka kanssa pystyn tekemään tietenkin pianojutut, mutta sieltä löytyy lisäksi hieman eri ääniä. Ei tavattoman paljon, enkä minä muutenkaan ole innokas tekemään mitään kummallisuuksia. Ihan siis soittamalla ne kaikki äänet pitää tehdä. Rumpuja pystyn imitoimaan tehokkaasti Garage Bandilla, jonka valikoimasta löytyy monenlaisia iskusoundeja, mutta lyömäsoittimissakaan en halua tehdä mitään erikoisuuksia - ainakaan liian paljon. Siis tarkoitan, että ne sovitukset, joita teen äänityksille, ovat ihan soitettavissa täsmälleen samanlaisina myös livepaikassa ja oikeilla soittimilla.

Tähän mennessä olen hoitanut kaikki lauluhommat tuolla studiolla. Siihen on syynä ollut laadukkaan mikrofonin puuttuminen. Taustoja olen ja olemme tehneet kotona, mutta sitä varten olen hakenut tehokkaan kalvomikin studiolta.

Nyt sitten asiaan tuli parannusta. Ostin nimittäin oman kalvomikin ja äänitysten tason pitäisi kyllä huomattavassa määrin parantua. Näiden mikrofonien hankintahinta on myllä melkoinen, mutta tämä tuote oli jossain tarjouksessa ja niinpä sain sen ehkä ihan ovh:ta edullisemmin. 

Mikrofoni on Røden tuotantoa. Hieno peli, mutta täytyy handle with care.

Testasin epeliä eilen ja hyvältähän tuo tuntui. Katsotaan nyt sitten, voinko mahdollisesti jopa tehdä omat lauluni kotona tulevaisuudessa ja toisaalta kaikki akustisetkin soittimet kuten huilut ja kitarat.

miki.jpg