Tämä viikonloppu olikin melkoisen vauhdikas. Vauhdista piti huolta kolme poikaa ja heidän jokaisen sisko. Essi ja Jussi olivat omissa menoissaan ja kun me olimme jo kauan sitten luvanneet ottaa lapset/nuoret viikonloppuhoitoon, niin siinähän tämä viikonloppu hupsahti.

Emma, Aleksanteri ja Artturi tulivat jo varhain perjantaina ja siinä sitten illan kuvioissa tehtiin niitä ja näitä. Syötiin tietenkin, katsottiin telkkaa, lapset pelasivat ja sitten he jo olivatkin valmiita yöpuulle. Itse asiassa aika varhain, koska takana oli koulupäivä ja pieni väsymys hiippaili mieleen.

Aamulla heräilimme sitten kuka mihinkin aikaan ja siinä sitten hiljalleen alettiin valmistautua päivän viettoon. Koska oli joulukuu, oli tietenkin aika avata kalenterien ensimmäiset luukut.
Päivän ohjelma oli sellainen, että Laurilla ja Aksulla oli illalla VPK:n pikkujoulut ja Artturilla säbä-peli Helsingissä päivällä. Artturin oli määrä mennä Einon isän kyydissä, mutta Einopa olikin sairastunut eikä hänen isänsä sitten tietenkään halunnut lähteä kuljettamaan ihan vieraita poikia. Niinpä minä sitten lähdin kohti Mosahallia, joka siis sijaitsee jossain päin Helsinkiä KehäI:n ja Kehä III:sen välissä. Haimme kaksi Artturin pelikaveria kyytiin ja siinä sitten mentiin.

Irmeli ja Emma olivat aamulla ennen meidän lähtöämme Nummelassa Naistenmessuilla ja sillä aikaa minä tein noin kahden ja puolen kilon annoksen makaronilaatikkoa. Kuka arvaa, mitä minä syön tällä viikolla lounaaksi?

Pelejä oli kaksi ja ensimmäinen oli todella tiukka. Vastassa oli Erä Viikingit eli ErVi ja kova vastushan se oli. Itse asiassa kyseinen joukkue ei ole tämän syksyn aikana hävinnyt yhtään peliä ja pelannut vain yhden tasapelin. ErVi menikin alussa reippaasti johtoon, mutta sitten Artturin jengi sai juonesta kiinni ja teki pelistä lopulta todella tiukan. Artturi teki muutaman todella loistokkaan torjunnan, mutta kylmä totuus oli, että ErVi:n hyökkääjissä oli pari-kolme todella kovaa pelaajaa ~ suurikokoisia ja nopeita, mutta loistava peli lopulta.

s%C3%A4p%C3%A4.jpg

Toisen pelin VSS hävisi aika reippaasti. Se ei minua siinä mielessä kiinnostanut, kun Artturi ei pelannut, mutta toki seurasin pelin loppuun. Pelien jälkeen ajelimme kotiin ja sitten menimme saunaan ja unimaailma kutsuikin, kun Putous oli katsottu.

Meidän reissun aikana Irmeli ja lapset sekä meillä piipahtanut Paavo-Pekka tekivät pipareita hillittömän kasan. Lauri ja Aksu menivät neljältä VPK.n pikkujouluun, mistä he sitten kotiutuivat kahdeksan jälkeen.

Saunan jälkeen vielä söimme riisipuuroa ja Aksu sai mantelin. Katselimme siis telkkaa ja lapset lopulta kuukahtivat unilleen aika myöhään.

Sunnuntaiaamuna minä kävin Hoosianna-kirkossa ja Irmeli ja lapset touhusivat kotona. Puolenpäivän jälkeen kävin viemässä Emman Huhmarnummelle harjoituksiin ja kahdeksi menin sitten studiolle, missä miksasimme yhden biisin ja hieman suunnittelimme toista. Näistä sitten enemmän eri kirjoituksessa.

Ilta siinä sitten vietettiin Essiä ja Jussia odotellessa. Pojat katsoivat elokuvaa ja Emma leikki tonttua. Essi tuli puoli yhdeksän maissa ja kyllähän täällä hiljeni, kun lapsoset lähtivät. 

pipa.jpg