Joka vuosi tammikuun viimeisenä viikonloppuna järjestetään Helsingissä valtakunnallisen opetusalan esittelytilaisuus, Educa-messu. Messuilla esitellään luonnollisesti kaikkea opetukseen liittyvää välineistöä ja tilpehöörilöitä ja alan viimeisimpiä uutuuksia, oppikirjoja ja muita opetukseen liittyväiä kirjallisia tuotoksia ja tietenkin opetusta palvelevaa digitaalista aineistoa. Messuilla on myös runsaasti luentotyyppisiä esityksiä.

educa2.jpg

En edes muista, kuinka monta kertaa olen Educassa käynyt, mutta kyllähän niitä kertoja riittää. Olen ollut kuuntelemassa juttuja ja nähnyt ja kuunnellut kaikenlaista, mutta loppujen lopuksi en ole juurikaan mitään sieltä hankkinut. Mitäpä sitä itselleen ja sitten kouluun sopivat jutut ovat olleet niin kalliita, että ei meidän kuntaan sieltä ole voinut mitään hankkia, mutta toki sieltä on ideoita hersynyt. 

Vuosien varrella olen tykännyt messuista, koska aina siellä on jonkun kurssikaverin tai muuten tutuksi tulleen henkilöitymän tavannut. Minun kurssikavereista vaan alkaa olla yksi jos toinen eläkkeellä ja ikävimmässä tapauksessa jopa kuollut, ja nekin jotka ovat vielä työelämässä eivät ehkä enää viitsi kulkea moilla messuilla. Oman kunnan opettajia tapasin runsain mitoin (, koska oli pakko mennä sinne).

Enpä minäkään olisi tuonne viitsinyt mennä, mutta oli tavallaan pakko, koska Vihdin opettajien veso/kiky hoidettiin tällä tavoin. Vaikka olenkin pienillä tuntimäärillä ns. resurssiope, niin koska tehtäväni on päätoiminen, niin siitä taas seuraa se, että minulla on kaikki velvollisuudet. Eipä tuo haittaa ~ sujuihan tuo päivä ihan hyvin noinkin. 

Mitään en kylläkään saanut irti koko messuista. Kuuntelin hetken erästä luentoa, mutta eipä sekään hillittömästi minua innostanut ja kun en enää ihmeemmin ole työ- ja tarvikesuunnitteluissa mukana, niin eipä siellä kovin paljon mitään innostavaa ollut.

Kävin syömässä joutavan panniinin ja sitten istuin kahvipöydässä erään Jarkon kanssa ja se oli siinä. Ihan ennen poislähtöä löysin molemmat tyttäret ja sitten mentiinkin juhliin.

educa1.jpg