Oodi on lyyrinen (=herkkä, tunnelmallinen) runo. Kreikkalaisessa runoudessa oodeja käytettiin juhlien yhteydessä ja muinaisessa Egyptissä se oli kununkaalle osoitettu ylistyslaulu. Beethoven sävelsi 9. sinfoniansa loppuun oodin "Ilolle", joka on varsin tuttu monesta yhteydestä. 

Aikoinaan rakennusvaiheessa julkaistiin kilpailu Helsingin uuden superkirjaston nimeksi ja sitä kauttahan se sitten tuli "Oodiksi". Rakennusvaihe kesti kauan eikä ihme, koska rakennushan on valtavan suuri. Äkkinäinen voisi ajatella, että se on suuruutensa takia hankala ja sokkeloinen, mutta näin ensi näkemältä se ei pidä paikkaansa. Pikaisen yhden vierailun perusteella, siellä on helppo asioida. Näitä karttoja on monessa paikassa ja niiden avulla kyllä selviää.

oodi1.jpg

*********

Oodissa asioiva henkilö voi kulkea kolmessa kerroksessa (ymmärtääkseni). Voi mennä hissillä tai sitten kierreportaita pitkin. Vessoja löytyy paljon ja jos nälättää, niin kahvia ynnä muuta saa.

oodi4.jpg

**********

Toisessa kerroksessa on pieniä keskustelu- ja opiskeluhuoneita ja siellä on sitten ainakin äänitys- ja videointistudiot, jotka ovat vielä kylläkin kesken ja otetaan käyttöön joskus tässä kevään aikana.  Toisessa kerroksessa on myös saumureita ja ompelukoneita eli sekin homma onnistuu, jos lukeminen alkaa kyllästyttää.

*********

Olin hetken aikaa huolissani käytyäni ekassa ja tokassa kerroksessa, koska nimestään tai itse asiassa palvelutarkoituksestaan (= kirjasto) huolimatta en ollut nähnyt yhtään kirjaa koko Oodissa, mutta tilanne  korjautui kolmannessa kerroksessa. 

oodi3.jpgoodi2.jpg

********

Oodissa oli nyt melkoisesti väestöä, joten en niin hirveästi jaksanut tutkia sen kaikkia soppia, mutta ehkä tässä keväällä jonain maanantaina, kun minulla ei ole mitään muuta, voisin mennä katselemaan sitä hieman tarkemmin.

Hyvältä se vaikuttaa ja ihan nähtävyytenä voin sitä suositella ja varmasti se tulee palvelemaan pääkaupunkiseudun väestöä tarkoituksenmukaisesti. 

oodi5.jpg