Joulu, uuden vuoden juhlallisuudet ja lopulta loppiainenkin on nyt sitten laitettu pakettiin ja talvinen matka kohti kevättä ja kesää on päässyt alkuun. Nyt sitten taivalletaan ilmeisesti läpi tuulen ja tuiskun ja mennään tämän talven kuvioissa ~ joko hiihtäen, luistellen tai sitten vesisateessa kaahottaen. Ainakin tammikuun isompi ennuste lupailee ihan talvista säätä ja pohjoiseen jopa raikkaita pakkasia. Jää nähtäväksi.

Selkein merkki arjesta on tietenkin töihin paluu. Koulut alkoivat täällä Vihdissä eilen ja lukujärjestyksestäni poiketen olin jo eilen hommissa, koska sijaistin erästä opettajaa. Irmeli palasi niin ikään omiin töihinsä ja suurin homma siinä olikin taas organisoida omaa sisäistä kelloaan tajuamaan, että ihan kovinkaan paljon yli puolen yön ei ole syytä valvoa.

Minun arkeeni tuon työn lisäksi vaikuttavat tietenkin harrastukset.

Joulun ajan sekä lauluyhtye että Kamarikuoro ovat pitäneet taukoa, mutta tällä viikolla nekin alkavat. Thromoksen piti jo eilen kasata nuotit pinoon ja siirtyä seuraavaan, mutta eihän sitten siirryttykään, kun porukalla oli niin paljon muita menoja, mutta ehkä sitten ensi viikolla. Kamarikuoro aloittaa torstaina eli totuttu päivämme, keskiviikko, siirtyy nyt ainakin tämän kevätkauden ajaksi torstaille. Minulle se on astetta parempi kuin keskiviikko, mutta eipä sillä suurta väliä ole.

Kreikan tunneille pitäisi ehtiä perjantaina, mutta se on ihan pienellä kysymysmerkillä tällä hetkellä ~ viitsinkö ja jaksanko. Minä osaan kreikkaa sen verran kuin on tarpeellista tai itse asiassa huomattavasti enemmän, koska ei kenenkään ole pakko osata sitä, jos ja kun ei työ ja velvollisuudet sitä vaadi. Hupijuttuhan tuo kielen opiskelu on ollut.

Muuten tässä arki näkyy lähinnä siinä, että emme mitenkään erikoisesti valmistele mitään tapahtumia esimerkiksi laittamalla jotain teemaruokaa. Joulukoristeetkin on riisuttu pois ja keittiöstä on punainen matto viety vuodeksi odottamaan ensi joulua.

Tänään arki alkoi sillä, että totesin taivaalta tulevan pientä rättiä. Lämpötila on nipin napin plussalla ja ylhäältä tulee paksua ja märkää rättiä, mutta onhan se kaunista.

talviaamu.jpg