Minullahan on siis viime kesästä alkaen ollut tuo projektini ~ Oldman. Aluksi olin sitä mieltä, että treenaan vain 1960- ja 70-luvun musaa, mutta en löytänyt tarpeeksi paljon sellaisia minun mielestä kivoja biisejä ja niinpä olen laajentanut tätä aluetta 1990-luvun loppuun saakka, koska siellä on melko paljon sellaista aineistoa, josta olen pitänyt kovin. 1980-luku meni jossain määrin sumussa musiikin suhteen, koska lapset olivat pieniä, koulu vei aikaa ja olin jossain määrin kiinnostunut taidemusiikista ja -laulusta  ja niinpä en ihan jaksanut seurata ajan musiikin kehitystä. 90-luvun puoliväliin mennessä kaikki lapset olivat jo koulussa ja heidän kasvunsa myötä jäi myös paremmin aikaa tutkailla kevyen musiikin maailmaa.

Oldmanin ehdoton ykkössuosikki on The Beatles. Tämä liverpoolilaisnelikko teki sellaisen määrän melodista poppia, että voisin tehdä parin tunnin ohjelman ihan pelkästään heidän teoksistaan. Nyt minulla on ohjelmistossani And I love her, From me to you, I feel fine, I saw her standing there, Ob-la-di, ob-la-da, She loves you ja Things we said today.  Tähän listaan on toki lisättävä Rööperiin, jonka alkuperäisen Penny Lane-laulun Pepe Willberg ja Jormas lauloivat suomeksi joskus 1960-luvun lopuilla. Sekin siis kuuluu noihin settini biiseihin. Toinen merkittävä bändi minulle on enemmänkin 1970-luvulta peräisin oleva The Eagles, jonka biisit ovat vaikeampia kuin Beatle-musa, mutta joitakin olen sieltä pystynyt kaivamaan ~ Desperado, Lyin eyes,  Take it easy ja Tequila sunrise ovat jo valmiina ja ehkä vielä kaivan heidän ohjelmistostaan jotain. Vielä on Creedence Clearwater Revival eli CCR, mutta hentoinen ääneni ei ihan sovi heidän musiikkiinsa ja siksi en ole ottanut kovin paljon heidän laulujaan. Paketissa on kuitenkin Bad moon rising, Have you ever seen the rain ja Lodi.  Suomalaista musaa olen kerännyt muutaman biisin verran Kasevalta, Hectorilta ja Mikko Kuustoselta ~ Stripteasetanssija, Tyhjää, Tuntematon sotilas,  Juodaan viinaa, Kuinka voit väittää, Enkelit lentää sun uniin, Kaktusviinaa ja Taivas varjele.  Muuten ohjelmistoni on pääasiassa sieltä ja täältä napattuja irrallisia hyviä biisejä, mutta toki minä lisäilen tätä pakettia jatkuvasti.

**********

Esityskunnossa olevia biisejä on tällä hetkellä 44, mutta teen niitä todellakin hiljalleen jatkuvasti lisää. Homma on hidasta, vaikka joku voisi ajatella, että äkkiähän tuollaisen muutaman minuutin biisin taustan äänittää. Ei kuitenkaan äänitä. Koska teen taustat itse, joudun treenaamaan aika lailla saadakseni ne kuulostamaan yhtään miltään. Eniten päänvaivaa tuottavat kitarajutut ja taustalaulut. Kitara siksi, että en oikein osaa soittaa sitä ja taustat siksi, että teen niistä moniäänisiä ja siinä kuluu aikaa.

DSC_0026.jpg

*******

Nyt kuluneena viikonloppuna kasasin kuntoon kaksi beatlebiisiä, yhden Kasevan ja yhden Hectorin laulun. Toinen Beatles-biiseistä oli minun ja veljeni ja serkkujen iso suosikkibiisi silloin kauan sitten 1960-luvulla ja niinpä tein siitä oikein kunnon sovituksen ja lähetin sen sekä veljelle että Antero-serkulle. Siihen vaan saa menemään aikaa oikein hitokseen.

DSC_0024.jpg