Tässä on viime vuosina tullut tehdyksi kaikenlaisia soitto- ja laulujuttuja, koska en mitenkään herkästi vastaa pyyntöihin kielteisesti. Lähden mielelläni musisoimaan erilaisiin tilaisuuksiin, joskin kieltäydyn poliittisista ja muistakin tilaisuuksista, jos ne eivät millään mahdu minun arvomaailmaani. Niinpä tuo kymmenien vuosien keikkakalenteri sisältää soittamista ja laulamista kapakasta kirkkoon ja kaikesta siitä väliltä.

Olen soittanut poliittisissakin tilaisuuksissa nuorena. Kommarimusasta poroporvareiden biiseihin, mutta lopetin lähes kaikki nämä tultuani Vihtiin ja pikainen muistelo tuo silmieni eteen kaksi eri värejä tunnustavaa keikkaa.

Tällä kertaa olin evankelis-luterilaisen kirkkomme jumalanpalveluksessa soittamassa pianoa. Nyt sunnuntaina avattiin yhteisvastuukeräys ja tässä jumiksessa sitten säestin seurakunnan virsiä ja kirkkokuoroa yhdessä erään viulistin ja kitaristin kanssa. Koska nuo kappaleet olivat helppoja eikä niitä tarvinnut jauhamalla harjoitella, ei tuo tilaisuus mitenkään stressannut. Kanttori Kaisa-Leena antoi aina merkin, milloin piti soittaa ja mitä. 

Tässäpä siis taas yksi uusi rasti muistojeni seinään rastittavaksi.

kirkko2.jpg