Puolitoista vuotta sitten meillä oli kolmen kuukauden ajan hoidossa koiranen, jonka oikea nimi on muistaakseni Lulu, mutta jota me kutsuimme Lupaksi, Lupuseksi, Lupparaiseksi ja koiraksi. No ihan sama - se oppi tuntemaan kaikki nimensä ja etenkin jos nimeä käytettiin jonkun hyvän ruuan yhteydessä. Lulu on rodultaan coton de tulier, melkoisen iäkäs tyttökoira, nykyään ilmeisesti hyvin huonokuuloinen eikä jaksa mitään erikoisempia lenkkejäkään. Lulun omistajat menivät täksi viikoksi hieman reissulle ja niinpä tuo karvakasa viettääkin nyt muutaman päivän täällä meidän hoteissa.

Vaikea sanoa, kuinka koira muistaa, mutta ihan sujuvasti se paikkansa täällä löysi ja ilman ihmeempiä temppuja se meni ruokintapaikalle ja ymmärtää myös, että se viettää yöt takkahuoneessa. Sohville ja sänkyyn eivät meillä koirat saa tulla. Myös Essin koirat tietävät sen ja vain siinä tapauksessa, että kukaan ei näe, niin Edwin ja Davey saattavat hyvinkin löytyä käpertyneenä jollekin pehmeällä alustalle meidän huushollissa. Tosin lähtö on sitten vikkelä, kun ne huomaavat jonkun - etenkin minun - saapuvan paikalle.

Puolitoista vuotta sitten saimme Lulun hoidosta kuitenkin lopullisen vieroituspiikin ajatellen koiraa. Minka kuoli jo reipas 13 vuotta sitten ja meidän olisi saman tien pitänyt ottaa uusi koira, jos olisimme sellaista oikeasti halunneet. Niihin aikoihin nuo lapset kuitenkin alkoivat olla muuttamassa pois täältä ja kun tiesimme omat iltamenomme, niin siinä olisi käynyt niin, että koira/koirat olisivat joutuneet olemaan tosi paljon itsekseen eikä se ole koiralle hyväksi. Nyt tietty, kun olen eläkkeellä, niin minulla olisi enemmän aikaa koiralle, mutta pitää olla realisti myös siinä mielessä, että koira elää kuitenkin vähän rodusta riippuen kymmenen vuotta ja enemmänkin ja kuinka virkeä minä olen koiran kanssa riehumaan kymmenen vuoden päästä. Enpä tiedä ja siksi se saa nyt olla. Kissan ottaisin mielelläni, mutta koska yksi lapsenlapsi on tosi allerginen kisuleille, niin tässä kohtaa elämää ei sitten kissaakaan.

Lulu haetaan sitten lauantaina eli eipä tässä paljon ehdi sinä aikana vanheta. Vähän käyskennellään ulkona ja syötetään kevyesti.

koira.jpg