Jääkiekkoliigan kahdeksan parasta joukkuetta on nyt kasassa. Lopuilla on jo kesäloma eli toisin sanoen hiljalleen alkaa valmistautuminen ensi kauteen. Kai siellä aika paljon pitää kuntoutella. Ihan varmasti aika monella pelimiehellä on enemmän tai vähemmän jotain hoidettavaa tämän kevään ja kesän aikana.

Tähän puolivälierävaiheeseen ovat päässeet seuraavat kahdeksan tiimiä ja luettelen heidät nyt ottelupareina.  Ensinnäkin TPS ja HPK, sitten Kärpät ja Ilves, Tappara ja Lukko ja paras kaikista Pelicans ja HIFK. Nyt sitten nämä jengit pelailevat vastakkain niin kauan, että jompi kumpi saavuttaa neljä voittoa. On suhteellisen helppo ennustaa, että Kärpät menee jatkoon suhtelllisen vaivattomasti. Ei oululaisten suinkaan pidä ruveta löysäilemään, kyllä Ilves ihan iso joukkue on, mutta Oulun tuhokoneelle ei juuri kukaan mitään mahda. 

Muut otteluparit ovat hankalasti ennustettavia. Tappara lienee Lukkoa vahvempi, mutta jäljelle jääneet kaksi otteluparia voivat olla ja tulevatkin olemaan melkoista vääntelyä. TPS lienee lopulta juuri ja juuri HPK:n edellä, mutta sen näkee sitten vasta, kun pelit on pelattu.

HIFK on luonnollisesti suosikkini, mutta se ei sitä tarkoita, että pitäisin sen voittoa itsestään selvänä. Päinvastoin. Pelicans on kovakuntoinen sakki, joka on löytänyt rääväsuu-Niemisen avulla todella vahvan tempon ja peli on laadukasta. Runkosarjassa HIFK hävisi kaikki neljä peliään lahtelaisille ja pari viikkoa sitten Nordiksella näkemäni Pelicans-peli oli aika löperöä ja jos peli ei siitä parane, niin lyhyt on kanan lento. Play offit ovat kuitenkin ihan oma juttunsa ja on siellä ennenkin nähty jos vaikka minkälaisia ennakkoveikkailuista poikkeavia ratkaisuja. Tämä homma käy kuumana.

 

 hifkfswef.jpg