Menin käymään Auto-Kehällä ihan huoltojuttua varten. Kävi sitten niin, että näin sellaisen auton, joka välttämättä halusi tulla meille ja niinpä se piti käydä hakemassa. Venla palveli meitä hieman alle kaksi vuotta ja nyt meillä on sitten uusi (käytetty) auto, jolla ei vielä ole nimeä.

Minä en koskaan rasita itseäni turhaan miettimällä auton vaihtoa. Sinne kauppaan mennään ja joko otetaan tai ei oteta. Useimmiten minulle käy niin, että se otetaan. Siksi en käy autokaupassa joka vuosi ~ korkeintaan joka toinen vuosi.

Meillä oli siis Venla, joka oli Nissanin tehtaalta lähtiessään Nissan Note. Pieni ja virkeä - ehkä hieman laiska kiihtymään, mutta kun latasi vaihteita vähän pienemmälle, niin kyllä sillä helposti pääsi rekkojen, peräkärryjen ja linja-autojen ohi, kun vaan painoi menemään. 

note1.jpg

Minä tykkäsin kovasti Venlan ohjaamosta ja ylipäätään sillä ajamisesta. Siinä oli hyvä istua ja ohjailla sitä. Peileistä ja ikkunoista näki kaikkialle auto ympärille hyvin ja kaikkiin välttämättömiin vempeleisiin ylettyi hyvin. Vakionopeussäätimen ohjausnäppylät ovat ratissa ja minä käytin sitä paljon, koska cruiseri helpottaa suunnattomasti ajamista eikä tule vahingossa ajetuksi liian lujaa.

note2.jpg

***********

Pulsar on hyvin saman oloinen kuin Note. Hieman isompi ja nopeampi ja kiihtyy paremmin, mutta kokonaisuudessaan hyvin samanoloinen kuin edellinen. Melkein samanvärinenkin. Essi ei edes huomannut, että olemme vaihtaneet auton - ne on niin lähelle samanlaiset.

pulsar1.jpg

Pulsarissa on kuta kuinkin samat hallintalaitteet ja systeemit kuin Notessa. Bensatankki on eri puolella eli sellaista seilaamista tankkauspaikoilla on odotettavissa lähiaikoina. Moottori on ärhäkämpi, huippunopeus suurempi ja kiihtyy ihan eri tavalla, mikä nyt ei sillä tavalla meille merkitse yhtään mitään, mutta onhan se ohittaminen sitten ripeämpää, jos on pakko päästä ohi. 

Penkit ovat miellyttävät ja etenkin takana on hulppeat tilat. Hämmästyin oikein, kun kävin kokeilemassa perällä. Takapaksikin on tilavampi. 

pulsar2.jpg