Jääkiekkokansaa puhuttavat nyt käynnissä olevat ratkaisupelit. Kahdeksan parasta ehti valikoitua juuri sopivasti ennen kevätpäiväntasausta ja nyt viikonloppuna sitten selvisi, kenelle kellot soivat ja kenelle iski kevätpäivänseisaus. Veikkailin ennen pudotuspelien alkua, että Kärpät ja Tappara ovat itsestään selviä jatkoon menijöitä, kuten kävikin. TPS-HPK sarja menikin pieleen, sillä jotenkin uskoin enemmän turkulaisiin, mutta niin vaan HPK vei kiihkeähkön ja vallankin lopussa puhuttaneen välienselvittelyn.

Kun veikkailin Pelicansien ja HIFK:n sarjaa, elin tietenkin suosikkijoukkueeni puolella, mutta runkosarjaa katsottuani, olin aika vahvasti sitä mieltä, että HIFK hieman kiusaa ehkä parissa pelissä lahtelaisia, mutta lopulta pelsut kuitenkin ennusteeni perusteella olisivat jatkossa. Näin vaan ei käynyt, vaan loppukuva oli tämän näköinen. 

onnittelut2.jpg

*******

Pudotuspelit alkoivat Lahdessa vajaa pari viikkoa sitten. Ehkä Pelicans-porukka vajosi johonkin easy come, easy go-tunteeseen, kun he hakkasivat hesalaiset tylysti 6-0 ja missä vielä IFK:n pelaajien hermosto pääsi aika pahasti repeämään. Seurauksena sitten Tommi Santalan viiden pelin pelikielto. Onneksi Kousa ei kuitenkaan vahingoittunut niin pahasti, että pelit olisivat siihen päättyneet. Kaksi päivää avausottelun jälkeen lahtelaiset saivat tuntea Helsingin hallin taikaa ja lopulta tiukan väännön jälkeen HIFK vei pelin 3-2. Seuraava matsi pelattiin viikko sitten maanantai-iltana Lahdessa ja IFK jatkoi siellä siitä, mihin lauantaina Helsingissä jäi. Tiukkaakin tiukempi kovavauhtinen peli päättyi sitten lopulta HIFK:lle jatkoerässä noin viiden minuutin pelin jälkeen. Sitten taas välipäivä ja matsi Helsingissä. Sain sinne lipun ja olin todistamassa petolauman jälleen kerran niukkaa voittoa 3-1. Niukka siksi, että kolmas maali tuli ihan lopussa tyhjiin. Perjantaina sitten Lahdessa sarja oli katkolla, mutta lahtelaiset eivät antaneet periksi, vaan laittoivat ihan hyrskyn myrskyn ja lopulta onnistuivat saavuttamaan murskavoiton 5-1. Tässä kohtaa alkoi punasydän hieman täristä. Onnistuin viime hetkessä saamaan kuudenteen peliin lipun ja käytännössä ihan täydessä hallissa sain riemuita lopulta stadin kingien voitosta pelissä, missä viimeiset kolme minuuttia olivat pleijaripeliä parhaimmillaan. HIFK johti kahden erän jälkeen 1-0 Erik Thorellin onnistuttua läpiajon päätteeksi harhauttamaan todella mainion Jussi Olkinuoran. Kolme minuuttia ennen pelin päätöstä Pelicans onnistui yrityksissään ja peli taas tasan. Haisi pahasti jatkoerältä, vaan kuinka ollakaan. Juha Jääskä ja Sakari Salminen pääsivät 2-1 tilanteeseen ja Salminen onnistui tekemään Jääskän hyvästä joskin vaikeasta syötöstä yhden liigakauden komeimmista maaleista lyömällä kiekon pömpeliin suoraan ilmasta kuin pesäpalloilijat parhaimmillaan. Kovasta yrityksestä huolimatta Pelicans ei saanut enää maalia ja näin sarja päättyi HIFK:n 4-2 voittoon ja paikka neljän parhaan joukossa selvisi ja pelit jatkuvat.

onnittelut.jpg

**********

Sekä Pelicans että HIFK ovat tunnettuja kovasta pelistään ja siksipä tunteet ja otteet olivat välillä aika rankkoja. Kaikesta huolimatta oli mahtavaa nähdä loppukättely. Pelicansissa pelaa monta entistä HIFK:in pelaajaa, jopa viimevuotisesta pronssijoukkueesta, ja niinpä lopuksi nähtiin kättelyiden lisäksi halauksia, poskille taputtelua ja jopa levietä hymyjä, vaikka lahtelaisten mielessä pyöri varmasti iso pettymys. Kiihkeänä ukkelina tunnettu Pelicans-treenari Ville Nieminen ei suinkaan syytellyt ketään tappiosta, vaan reilusti kiitti vastustajaa ja totesi, että voitot sen määrittävät kumpi joukkue jatkoon menee. 

k%C3%A4ttely.jpg

******

Vieressäni hallilla istui kaksi Pelicans-fania, jotka niin ikään reilusti myönsivät mitään selittelemättä, että näin kävi ja sillä selvä. Siinä iloisesti käteltiin ja onnea toivoteltiin, ikään kuin jotain olisi ollut meikäläisten ansiota, mutta tämä on fanittamisessa parasta. Ilman meitä tuo joukkueurheilu olisi aika hiljaista. HIFK-fanin ilme lauantai-illalta kertoo oleellisen.

happy.jpg

********

Kotonakin piti hiukkasen brassailla, mutta en minä tuota paitaa tuohon jättänyt ~ sen verran pidin sitä esillä, kun Essin porukka ja Paavo kävivät synttärikahvilla, ettei pääsisi totuus unohtumaan.

sein%C3%A4taulou.jpg

*********

Jääkiekkoilmeet tulevatkin nyt sitten lähiviikkoina vakavoitumaan, koska IFK:n tie taitaa jälleen olla melkoisen hankala. Nyt nimittäin vastaan astelee tai siis luistelee kivenkova Kärpät ja vaikka pelit tulevat takuulla olemaan melkoista vääntöä, niin en jaksa uskoa, että petoporukka vie oululaisilta ilon. Ei se mahdotonta ole, mutta en kyllä jaksa uskoa. Toisessa otteluparissa pelataan Hämeen heruudesta, mutta kyllähän se tulee olemaan Tapparan heiniä eli loppuotteluun menevät Kärpät ja Tappara ja pronssista taitoluistelevat HIFK ja HPK.

Tai sitten tapahtuu jotain muuta - sittenhän tuon näkee...