Jääkiekkokevät kotimaassa on osaltani ohi. On aivan herttaisen yhdentekevää, mikä joukkue vie "pojan", kun se ei ole HIFK. 

Tänä keväänä olen jälleen kerran onnistunut ennustelemaan väärin. Kun puolivälierät olivat ohi, sain ilokseni todeta, että HIFK löi Pelicansit vastoin omia odotuksiani. Välieristä rohkeni veikkailla loppumatseihin kullasta kamppailemaan Tapparaa ja Kärppiä, mutta pieleenhän se meni. HPK kukisti tamperelaiset eikä sekään ollut kaukana, että HIFK olisi päihittänyt Kärpät. Siis pronssimatsiin jäivät lopulta Tappara ja HIFK. Tamperelaiset veivät sitten eilen illalla nuo himmeät mitalit ja homma loppui siihen. Voittaako Kärpät vai HPK mestaruuden ~ ihan sama. En juurikaan aio seurata tätä taistelua, joskin katson toki tulokset ja jos pelejä tulee ilmaiskanavalta, niin katson, jos se sopii aikatauluuni.

HIFK kaatui huonoon maalintekotaitoon ja typeriin jäähyilyihin. Näihin asioihin on joukkueen pystyttävä löytämään aseet ensi kautta ajatellen. Se on kuitenkin vasta ensi kauden juttu ja nyt on ehkä pienen levon paikka suurimmalla osalla pelaajista. Joku saattaa päästä ainakin kokeilemaan maajoukkuepelejä, joten heillä pelit jatkuvat, mutta muut siirtyvät ensin lomalle ja piakkoin sitten uuden kauden valmisteluihin.

Tämä kuva otettiin viime maanantaina Nordiksella, kun IFK pelasi pleijarisarjan huonoimman Kärppä-matsin. Harmillista sinänsä, että menimme katsomaan vetelää peliä, mutta eihän sitä etukäteen voi tietää.

sakkejussiifk.jpg