Onhan näitä ilmojen lämpenemisiä odoteltu oikein urakalla. Helmikuun lopussa oli aika hurjan lämmin jakso ja innokkaimmat jo uskoivat talven taipuvan niillä tienoilla,  mutta kaikkea vielä. Maaliskuu oli aika lailla viileä, ehkä normaalia maaliskuuta lämpimämpi, mutta aika talvinen edelleen ja ainakin täällä meillä päin ihmiset hiihtelivät ihan kuun loppuun saakka.

Eipä tuo huhtikuun alkukaan mitään järjetöntä kiirettä pitänyt, joskin siinä alussa oli muutama kohtuullisen lämmin päivä ja silloin, kun kävin Vesannolla, oli kyllä mukavan lämmintä. Meillä päin ihmiset vaihtelivat kovaa kyytiä renkaita autoihin ja vaatekerrat kevenivät hiljalleen.

Sitten siinä kymmenennen päivän tienoilla maahamme hiipi tyly ja kylmä ilmamassa, joka muutaman päivän ajan antoi oikein kunnon tunteen siitä, että talvi ei vieläkään ollut takana. Keski-Suomessa, missä ei silloin Vesanto-reissun aikana ollut juurikaan enää lunta, satoi kymmeniä senttejä lunta ja kohtuullinen liikennekaaos oli valmis. Meillä ei satanut lunta - vettä ja räntää tuli, mutta talvesta muistutti vain hyytävä kylmyys. Loppujen lopuksi aika äkkiä se homma kääntyi taas kohti kesää ja nyt pääsiäisviikolla täällä Etelä-Suomessa on saatu nauttia todella lämpimästä säästä. Tässä kuvapari, joista ylempi on otettu aamulla, muitsaakseni keskiviikkona, kahdeksan maissa ja alempi sitten iltapäivällä. Lumikasat ovat saaneet reippaasti kyytiä.

vertaus1.jpgvertaus2.jpg

*********

Kevään merkkejä ovat tietysti suuret lintuparvet, joita on saatu ihailla jo jonkin aikaa, pikkulintujen pesintäduunit ja varsin kiihkeä lintukonsertti aamuisin ja pitkin päivää, kärpäset ja hyttyset ja tietenkin hiljalleen maasta nousevat kevään ensimmäiset kukat, pullistuvat lehtipuiden silmut ja hiljalleen viheriöityvä maa.

sinpparit.jpg

Jäiden lähtö on aina kiinnostanut. Joinakin vuosina ne ovat kadonneet ihan huhtikuun alussa tuosta Kirkkojärvestä, mutta vielä ainakin viikko sitten jonkinlainen jäänpinta oli näkyvissä. Nyt ei kyllä enää taida olla mitään, joskaan en ole käynyt katsomassa. Tässä kuvaa järven rannalta juurikin viime viikonlopun ajalta ja luonnon lisäksi myös ihmisen tekemä rakennelma mukana. Kirkonkylän campus alkaa hiljalleen valmistua ja uusi koulu ja kirjasto odottelee hiljalleen käyttäjiään.

rantaboy.jpgj%C3%A4%C3%A4t.jpguusikoulu.jpg