Tätä hokemaa olemme saaneet kuunnella tässä viime viikkojen aikana. Siis kaikki ne, jotka ovat Putousta katsoneet. Simpsa on hyvä hahmo ja ja vaikka en nyt kaikkia Putous-jaksoja olekaan nähnyt, niin onhan tuo sieltä erottunut. 

Minullahan on ihan oikea mopo. Tarkkaan ottaen moposkootteri. Ostin sen seitsemän vuotta sitten ja se on toiminut ihan hyvin eikä ole vaatinut mitään ihmeellisiä korjausliikkeitä. Uskoisin, että asiaan on vaikuttanut se, että ajan hyvin rauhallisesti. Irmelikin ajelee sillä joskus, eikä hänkään mitenkään kaahaile sillä.

Laitoin härvelin joskus ihan loppusyksystä autotallin perälle ja otin sen esiin pari-kolme viikkoa sitten. Lisäsin bensaa ja kondenssinpoistoainetta ja hurautin mopun käyntiin. Ei surrannut ihan heti, mutta lähtihän se muutaman yrityksen jälkeen.

Parin viime viikon aikana olen sitten huoltanut sitä välillä Jussilta apua hakien ja nyt sen pitäisi olla kesää varten kunnossa. Pientä käynnistyshäikkää siinä välillä on, joten sitä pitää seurata.

Ihan aluksi lisäsimme ilmaa renkaisiin ja kiristimme jarruja. Varsinaisesti suurin työ oli öljynvaihto, joka ei kuulosta isolta työltä, mutta on sellainen, koska öljytila on pieni ja sinne ei voi vain kaataa litkuja, koska mukana menee niin paljon ilmaa, että öljy ei vaan yksinkertaisesti mene sinne. Hieman käytin yksinkertaista vippaskonstia eli juomapilliä, jonka kanssa vatkasin ilmat ulos ja sain vajaan litran mahtumaan öljytilaan. Tosin homma kesti ainakin tunnin - ehkä vähän ylikin.

Valotkaan ei meinanneet toimia, mutta siihen löytyi syyllinen hieman hapettuneesta lampun kiinnitysmetalleista. Hioimme ne puhtaaksi ja hupsista vaan - valo tuli.

Nyt, kun on suhtellisen lämmintä, aion jonain päivänä ensi viikolla huidella mopulla töihin. Matkaahan on reipas kymmenen kilsaa ja aikaa siihen kuluu noin kaksikymmentä minuuttia tai vähän alle. Aamulla täytyy kyllä vielä pakata vaatetta ihan reilusti päälle, mutta uskoisin, että iltapäivällä tarkenee jo perusvaatetuksella.

 rssinki.jpg