Kohta se sitten alkaa. Se jokakeväinen myllerrys kiekkokaukalossa ja spekulointeja spekulointien perään. Odotetaan voittoja ja sitten selitetään.

Viime vuonna olin erittäin skeptinen kisojen suhteen, koska en pitänyt alkuunkaan Lauri Marjamäen valmennustavasta ja vaikka Leijonilla oli vallan hyvä joukkue, ei siellä sitten menestystä irronnut, vaikka joukkue oli nimellisesti tosi paljon tämän vuotista parempi.

Suomella ei ole joukkueessa yhtään huipputähteä tänä vuonna. Se voi olla vahvuus, jos porukka vaan saa yhteispelinsä toimimaan yhtä lailla kuin menneellä viikolla EHT-turnauksessa. Voitto sekä Venäjästä että Tsekeistä oli kova saavutus ja Ruotsinkin kanssa peli oli aika tasainen. Kisoihin mennessä nuo suurmaat saavat kuitenkin varmasti porukkansa pelaamaan paremmin yhteen ja siellä voi kyyti olla kylmää.

On vaikea ennustaa - etenkin tulevaisuutta ja niinpä tyydyn nyt sanomaan, että en odota Suomen joukkueelta mitaleita enkä edes pääsyä neljän parhaan joukkoon. Jos nyt kahdeksan joukkoon kuitenkin, mutta turha ladata paineita.

Jukka Jalonen on loistava valmentaja. Totuus on kuitenkin se, että vaikka mitä vääntäisi, jos resurssit eivät ole parhaat mahdolliset, niin lopputulos ei voi(ne) olla paras mahdollinen. Suomalaisia pelaajia on NHL:ssä paljon ja olisi  todella voinut uskoa, että kymmenkunta kaveria olisi saatu matkaan, mutta erinäisistä syistä johtuen näin ei käynyt ja tyytyminen on siis tähän hieman sekundatiimiin. Hyviä pelimiehiä, mutta löytyykö vauhtia ja kovuutta noita NHL-tähtiä viliseviä joukkueita vastaan ~ saa nähdä.

leijonat.jpg

(kuva napattu lainaksi YLE.fi sivustolta)

Maalivahdit

30 Kevin Lankinen, Rockford IceHogs
35 Veini Vehviläinen, Kärpät
45 Jussi Olkinuora, Pelicans

Puolustajat
4 Mikko Lehtonen, HV71
7 Oliwer Kaski, Pelicans
28 Henri Jokiharju, Chicago Blackhawks
40 Petteri Lindbohm, Lausanne HC
50 Miika Koivisto, Dynamo Moskova
55 Atte Ohtamaa, Kärpät
58 Jani Hakanpää, Kärpät
70 Niko Mikkola, San Antonio Rampage

Hyökkääjät
12 Marko Anttila, Jokerit
15 Arttu Ilomäki, Lukko
19 Veli-Matti Savinainen, Kunlun Red Star
20 Niko Ojamäki, Tappara
21 Juhani Tyrväinen, HIFK
24 Kaapo Kakko, TPS
25 Toni Rajala, EHC Biel
27 Eetu Luostarinen, KalPa
41 Joel Kiviranta, Sport
65 Sakari Manninen, Jokerit
71 Kristian Kuusela, Tappara
76 Jere Sallinen, Örebro HK
82 Harri Pesonen, SCL Tigers
91 Juho Lammikko, Florida Panthers